KAD VEĆ NE SMIJE DOĆI U RODNI GRAD: Bivši Sarajlija Nele Karajlić dane provodi na selu, nakon što ga je Kusturica otjerao iz vlastitog benda, sve se promijenilo…

Na planini Kosmaj sve više poznatih ličnosti ima svoje vikendice, a jedan od onih koji je otkrio ljepote ove planine je i bivši frontmen “Zabranjenog pušenja”.

  • Mini market

  • 23. Jan. 2021  23. Jan. 2021

  • 6

Nenad Janković, alias Nele Karajlić, slobodno vrijeme sa suprugom uglavnom provodi na svom imanju.

– Kuća koja se nalazi na imanju je stara preko 100 godina, ona nije bila u ovom stanju kad smo je kupili, već smo je prije 20 godina renovirali. Ona datira prije Drugog svjetskog rata, a bila je u vlasništu tadašnjeg glavnog urednika “Politike” Dobrice Kuzmića i po njemu naša ulica i nosi ime – započeo je priču muzičar i glumac dok je pokazivao svoju vikendicu i imanje u emisiji “Srećna Srbija” te dodao da trenutno ima nekoliko vrsta voćki u svom dvorištu.

– Imamo šljive, kruške, jabuke, sve sami obrađujemo. Pečem i rakiju, pravim džemove. Najveći problem je kad mnogo rodi, jer tada ima mnogo da se radi, ali isto je problem i kad malo rodi, jer se, onda, pobijemo gdje će da ide to voće, da l’ u rakiju ili u džem.

Pored toga, Nele ima i vinograd koji je nedavno zasadio, a ne krije da svaki slobodan trenutak koristi za rad u polju.

– Vinograd je najveći eksperiment, ovo mu je druga godina. E, to će biti spektakularan rezultat ako izbijemo po litar na svaki čokot – kaže Karajlić i dodaje šta prvo uradi kad dođe iz Beograda na imanje.

– Odmah uđem u dvorište da vidim šta je s voćnjakom. Svaki dan radim na njivi da zaslužim to pivo - piše "Blic".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...