"TO JE GROZNO, SVI SMO ZGROŽENI...": Korona-dernek u zagrebačkoj bolnici zaprepastio i doktore, pogledajte kako se slavilo uz harmoniku i kolo usred pandemije (VIDEO)

U KB Dubrava, koja je glavna Covid-bolnica, istražuju se svi detalji oko tuluma osoblja, a kako se neslužbeno doznaje, čini se da su snimci autentični, ali još ispituju sve detalje oko toga kako je i kad bio ovaj dernek.

  • Regija

  • 23. Jan. 2021  23. Jan. 2021

  • 1

Vjeruje se da bi vrlo brzo trebali imati više informacija o cijelom slučaju.

Kako "Jutarnji" navodi, navodno se radilo o zabavi povodom odlaska jedne medicinske sestre u penziju prije desetak dana.

- Ovakvo nešto nije se smjelo dogoditi na radnom mjestu, a pogotovo ne u Covid-bolnici usred epidemije. Žalostan sam što to baca negativnu sliku na medicinske sestre koje mukotrpno rade svoj posao - rekao je za "Jutarnji" Mario Gazić iz Komore medicinskih sestara.

On će u ponedjeljak zatražiti očitovanje bolnice, a kad se utvrde sve činjenice, pokrenut će postupke. 

- S obzirom na to da je snimka javno objavljena, moram djelovati zbog naše struke - kaže Gazić.

Snimak koji je prvi objavio "RTL", prikazuje osoblje bolnice kako plešu u kolu, bez maski i distance. Jedna sestra za "RTL" je napisala da se srami i da ovo nije doživjela u 20 godina te da joj nije jasno ko je dozvolio bend u bolnici, ali da očekuje sankcije.

- Mislim da se ovime bacila ružna slika na ostale djelatnike koji svoj posao rade kako treba, cijela bolnica bruji o spornom tulumu, a vrijeme je i da se za to odgovara i spriječi ubuduće. Borimo se protiv virusa, a sami ga širimo. Ljuta sam i razočarana - nadodala je. 

 

VIDEO: RTL Danas

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...