NEVJEROVATNO PRIZNANJE ŠOKIRALO CRNU GORU: Krala nakit od Đukanovića da vrati kockarske dugove Igoru Krstoviću

Vaspitačica Ana Pešukić priznala je da je ukrala vrijedan nakit i umjetnine vrijedne 340.931,27 eura iz porodične kuće Ace Đukanovića kako bi vratila kockarske dugove.

  • Regija

  • 23. Jan. 2021  23. Jan. 2021

  • 0

Ona je ukradeni nakit u pet navrata prodala zlataru Filipu Raleviću, koji joj je, kako tvrdi, isplatio 51.000 eura.

Prema optužnici u koju je „Pobjeda“ imala uvid, na krađu nakita Pešukić se odlučila u septembru 2019. godine kada joj je Igor Krstović duplirao dug od 5.000 eura, koji nije uspjela da vrati u dogovorenom roku.

- Saznala sam da Igor Krstović daje novac na zajam uz kamatu pa sam od njega pozajmila 5.000 eura s rokom vraćanja od 15 dana uz kamatu od 500 eura. Po protoku tog roka, nijesam vratila dug, već samo kamatu – navodi se u optužnici.

Pešukić je navela da je na njenu molbu Krstović produžio rok za vraćanje duga, s tim što je njen dug sada iznosio 10.000 eura.

Kako se približavao kraj drugog roka, a Pešukić nije bila u mogućnosti da vrati dug, odlučila je da pokrade nakit iz kuće porodice Đukanović, gdje je već 10 godina radila kao vaspitačica i gdje su joj sve stvari bile dostupne, piše „Pobjeda“.

- Znala sam da se nakit i satovi nalaze u jednoj vitrini, složeni u kutijama na kojima je pisalo ime onoga čije su te stvari. Vitrina se nalazila u prostoriji radne sobe na petom spratu stana koji je bio zaključan – ispričala je Pešukić.

Koristeći povjerenje supruge Ace Đukanovića Gabriele Đukanović, optužena Pešukić je neopaženo otključala prostoriju i iz vitrine nasumice iz jedne od kutija uzela toliko nakita koliko joj je moglo stati u šaku i ubacila ga u džep.

Ukradene ogrlice, narukvice i prstenje je potom smjestila u svoje stvari, koje je držala u drugoj prostoriji stana.

Nakit je odnijela zlataru Raleviću, koji joj je isplatio 3.500 eura.

Kako joj dobijeni iznos nije bio dovoljan za vraćanje duga, Pešukić je u novembru 2019. godine po istom scenariju iz vitrine ukrala dva ručna sata „Rolex“ za koje joj je Ralević isplatio 11.000 eura.

Od tog novca, kako je ustvrdila Pešukić, pokrila je dug od 10.000 eura Igoru Krstoviću.

Nije prošlo dugo vremena, Pešukić je zapala u nove kockarske dugove, zbog čega je od Krstovića pozajmila ponovo 5.000 eura s rokom vraćanja od 15 dana uz kamatu od 500 eura. Kao i prvi put, Pešukić je tražila produženje roka, što joj je Krstović prihvatio, ali uz uslov da se dugovanje duplira.

Izlaz iz novonastale situacije Pešukić je vidjela u ponovnoj krađi nakita iz kuće Đukanovića.

Ovog puta, ona je iz vitrine s nakitom ukrala zlatan sat s dijamantima i nekoliko zlatnika.

Pešukić je od Ralevića za zlatnike dobila 3.500 eura, dok je od prodaje sata odustala i vratila ga u vitrinu.

Prilikom sljedeće krađe, Pešukić je iz vitrine uzela tri zlatnika i sat s dijamantima od čije prodaje je jednom odustala, a za koji je od Gabrijele Đukanović saznala da vrijedi 70.000 eura.

Od 3.500 eura koje joj je Ralević isplatio za zlatnike i 8.000 eura za sat, Pešukić je Krstoviću vratila dug od 10.000 eura.

Vaspitačica ponovo zapada u kockarske dugove i pomoć traži od Igora Krstovića.

Zadužuje se 5.000 eura, ali zbog traženja nekoliko puta da joj se rok produž,i dug prema Krstoviću dostigao je iznos od 30.000 eura.

Iz vitrine s nakitom porodice Đukanović, Pešukić ovog puta uzima više ogrlica, narukvica, prstenja, zlatnika, dva ručna sata.

Za nakit joj je isplaćeno 13.000 eura, dok je za satove dobila 8.500 eura.

Od Ralevića je tada, kako tvrdi Pešukić, pozajmila 8.500 eura kako bi sakupila iznos od 30.000 eura koje je vratila Krstoviću.

Pešukić je prilikom saslušanja u tužilaštvu priznala da je iz kuće Đukanovića ukrala i 20 komada umjetničkih slika Srđana Vukčevića izrađene za ilustraciju knjige "Više se ne bojim" autorice Gabrijele Đukanović, za koje je u jednoj podgoričkoj galeriji dobila 750 eura.

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...