BEZBRIŽNI U DOBA PANDEMIJE: U ovoj zemlji poslije više od dva mjeseca prijavljen prvi slučaj koronavirusa

Novi Zeland je prijavio prvi slučaj zaraze koronavirusom poslije više od dva mjeseca.

  • Svijet

  • 24. Jan. 2021  

  • 0

Ministar zdravlja Ashley Bloomfield rekao je da se radi o 56-godišnjoj ženi koja se nedavno vratila iz Evrope.

Kao i ostali putnici koji su se vratili, provela je 14 dana u karantinu i dva puta je bila negativno testirana prije nego što se vratila kući 13. januara. Kasnije je razvila simptome i bila pozitivna na testu.

Bloomfield je rekao da će zdravstveni radnici sprovesti testiranje genoma, ali da pretpostavljaju da je riječ o zaraznijoj varijanti virusa.

Rekao je da se istražuje mogućnost da se putnica zarazila od nekog ko je boravio u istoj karantinskoj ustanovi.

Novi Zeland je za sada eliminisao lokalni prenos virusa. Bloomfield je rekao da zvaničnici pojačavaju napore u pronalaženju kontakata i testiranjem i nadaju se da će narednih dana imati više informacija o slučaju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...