IZABRAN ROMAN GODINE: Basara dobitnik NIN-ove nagrade

Ovogodišnji, 67. dobitnik NIN-ove nagrade je Svetislav Basara za roman "Kontraendorfin".

  • Kultura

  • 25. Jan. 2021  25. Jan. 2021

  • 0

NIN-ov žiri, u sastavu: Marija Nenezić, Branko Kukić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević i Teofil Pančić, upravo je sapštio dobitnika prestižne nagrade za roman godine.

U najužem izboru bili su romani "Sloboda govora" Vladana Matijevića, "Što na podu spavaš" Darka Cvijića, "Kontraendorfin" Svetislava Basare, "Ljudi bez grobova" Enesa Halilovića, "Prekrasne ruševine" Save Stijepovića, "Ništa nije ničije" Bojana Savića Ostojića i "Pod oba sunca" Ognjena Spahića.

Ove godine, zbog epidemiološke situacije koja je i dalje visokorizična, proglašenje dobitnika organizovano je online, preko Zoom aplikacije.

Podsjetimo, na konkurs za 67. NIN-ovu nagradu pristiglo je rekordnih 212 romana, a kako je saopštila redakcija ovog sedmičnika, upravo zbog tolikog broja pristiglih knjiga na ovogodišnji konkurs, kao i usljed otežanog rada tokom pandemije, datum proglašenja pobjednika je prolongiran za nekoliko dana u odnosu na prethodne godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...