EFIKASNOST VAKCINE NA ISPITU: Ruski naučnici objavili fotografiju novog soja koronavirusa i tvrde...

...da su razvili PCR testove koji mogu otkriti novu varijantu.

  • Svijet

  • 25. Jan. 2021  25. Jan. 2021

  • 0

Naučnici "Rospotrebnadzora", ruske federalne agencije i nadzornog tijela u javnom zdravstvu, tvrde da su prvi snimili mikroskopsku fotografiju britanske varijante koronavirusa, prenosi "Sputnjik".

Prema njihovim riječima, državni istraživački centar "Vector" postao je prvi na svijetu koji je fotografisao novi soj britanskog koronavirusa, izolovan od pacijenta u decembru 2020. godine.

"Fotografija virusa pod mikroskopom nastala je tokom trajnog istraživanja nove varijante koronavirusa, uključujući strukturne karakteristike i njihovu ekspresiju u ćelijskim kulturama i eksperimentalnim modelima uz korištenje laboratorijskih životinja", navodi se u saopćenju. Ruski naučnici tvrde da su razvili PCR testove koji mogu otkriti novu varijantu. "Mutacije koje su karakteristične za soj britanskog koronavirusa ne utječu na efikasnost vakcine EpiVacCorona, koje u sebi sadrže peptidne antigene koji su među konzervativnim dijelovima virusnog proteina, a na koje ne utječu promjene koje su otkrivene u virusu", dodaje se u izjavi "Rospotrebnadzora", prenosi "Suptniknews".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...