ČEKA SE VLADA FBiH: Pozitivan odgovor iz Vlade RS-a na inicijativu Društva novinara BiH

O vakcinaciji svih naših kolegica i kolega koji to budu željeli, pri čemu su novinari definirani kao jedna od prioritetnih kategorija.

  • Društvo

  • 25. Jan. 2021  25. Jan. 2021

  • 0

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske pozitivno je odgovorilo na inicijativu Društva novinara BiH da se novinari uvrste u prioritetne grupe za vakcinisanje protiv Covida-19, prenosi "BHRT".

Kako je saopćeno, u dopisu iz tog ministarstva, koji potpisuje šefica Odjela za međunarodnu saradnju i evropske integracije Irena Špegar-Drobac, o tom pitanju razgovaralo se na sastanku Stručno-operativnog tima za specifične zadatke zaštite i spašavanja Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, održanom danas, a navedeno je da Plan vakcinacije protiv Covida-19 u RS-u definiše prioritetne grupe za vakcinaciju, pri čemu su novinari definirani kao jedna od prioritetnih kategorija u okviru osoba starosti od 18 do 64 godine na poslovima od javnog značaja.

Društvo novinara BiH je tu inicijativu uputilo nosiocima izvršne vlasti na nivou BiH te u oba entiteta, saopćeno je iz Društva novinara BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...