OD POZNATIH KLASIKA DO MODERNIH KANDIDATA: Top-lista 13 najprodavanijih parfema na svijetu

Tekst prenosimo s hrvatskog portala "Zadovoljna".

  • Žena

  • 25. Jan. 2021  25. Jan. 2021

  • 0

Mjesto na listi najprodavanijih parfema na svijetu ne dobiva se preko noći. Uz doslovno tisuće i tisuće mirisnih primjeraka, postizanje ovog kultnog statusa uspije samo nekolicini njih.

Sam parfem možda je i najosobniji dio beauty rutine jer je ukus za parfeme pod dubokim utjecajem naših osobnih iskustava i sjećanja. Također, parfem je jedna od temeljnjih stavki ženskog svemira, a kada se neki od njih pozicionira na listu najprodavanijih, znači da je uspio ugoditi mirisnim osjetilima tisuća i tisuća žena. Osim što može postati naš prepoznatljiv znak, parfem je i idealna opcija za darivanje. I dok nisu svačiji ukusi isti, vjerojatnost da pogriješite pri odabiru parfema smanjuje se ako odaberete neki s liste najprodavanijih (a samim time i omiljenihparfema.

Na popisu se nalaze neki stari klasici, ali i moderni kandidati. O kojim je parfemima riječ, pogledajte i u nastavku:

1. Dior J'adore

Moderni, glamurozni parfem nastao je 1999. godine. Sladak, ali lagan cvjetni miris sa svježinom mandarine u visokoj noti, jasminom, šljivom, orhidejom i ružom u srcu te sa štirom, mošusom i kupinom u tragu.

2. Viktor & Rolf Flowerbomb

Ovaj orijentalni miris donosi eksplozivni buket svježih i slatkastih nota. U visokim notama golicaju slatko-svježi akordi bergamota i zelenog čaja. Cvjetno i raskošno srce sadrži intenzivni, čisti Sambac jasmin, opojnu ružu Centifolia, freziju i orhideju Cattleya, dok bazu čine mošus i pačuli. Bočicu je dizajnirao Fabien Baron u obliku dijamant-granate aludirajući na sam miris koji je eksplozivan, sofisticiran i glamurozan.

3. Yves Saint Laurent Black Opium

Smišljen kako bi dočarao tamnu, rokersku stranu YSL brenda, parfem Black Opium svakako je to postigao vanjskim izgledom bočice. No unutrašnje note kave i vanilije brojne žene podsjećaju na prva ispijanja kava s prijateljicama nakon škole, a neke čak i na prve parfeme koje su koristile kao tinejdžerke.

4. Giorgio Armani Si

Parfem lansiran 2013. godine poprilično je nov u svijetu moćnih parfema, međutim vrlo brzo je privukao pozornost ljubiteljica mirisa i osigurao mjesto na ovom popisu. Gornju notu ovog voćnog mirisa za žene čine list i pupoljak ribizle, u sredini su majska ruža i bijela frezija, dok bazu čine vanilija, pačuli, ambroksan i drvene note.

5. Lancôme La Vie est Belle

Ključni sastojak ovog parfema je iris koji je okružen cvjetovima naranče i jasmina. Kraljnja formula rezultat je tri godine rada i 5000 probnih varijanti. Bočica parfema je redizajnirana verzija klasične Lancômove bočice iz 1949. godine.

6. Le Labo Santal 33

Ovaj drveni aromatični miris za žene i muškarce na tržištu se pojavio 2011. godine, kreirao ga je Frank Voelkl, a parfem je spoj sandalovine, kardamoma, ljubičice, kože, jantara i irisa.

7. Byredo Gypsy Water

Ovaj drvenasti parfem savršen je izbor za sve koji nisu ljubitelji cvjetnig mirisa. Jedinstven, ali ne prenapadan oduševljeva od lansiranja 2008. godine. U glavi parfema su drvo borovnice, limun, bergamot i papar. Srce čine jela, tajman i korijen perunike, dok su u bazi sandalovina, jantar i vanilija.

8. Guerlain Mon Guerlain

Ovaj parfem pripada grupi orijentalno-drvenih mirisa čije gornje note čine lavanda, mandarina i bergamot. U srednjim notama pršti bogatstvo ruže, jasmina, vanilije s Tahitija i vanilije s Madagaskara, dok u baznim notama svojim aromama osvajaju pačuli, benzoin, sladić, kumarin, australijska sandalovina i bijeli mošus.

9. Miller Harris Scherzo

Ovja cvjetni miris za muškarce i žene predstavljen je 2018. godine, a iza njega stoji Mathieu Nardin. Gornje note parfema čine artemizija i mandarina, u sredini su, između ostalog, ruža i narcis, dok bazu čine pačuli i vanilija.

10. Escentric Molecules Molecule 01

Ovaj parfem za muškarce i žene namijenjen je ljubiteljima drvenastih mirisa. Lansiran je 2006. godine, a sastoji se od molekule Iso E Super koja ima blagi drvenasti miris.

11. Chanel No. 5

Čudi li ikoga činjenica da ovaj parfem ima svoje mjesto na ovoj listi? Njegova popularnost porasla je do stratosferskih visina kada je Marilyn Monroe rekla da u krevet nosi samo nekoliko kapljica ovog parfema. Uslijedila su desetljeća obožavanja ovog parfema od strane tisuća žena diljem svijeta koje i danas vole ovaj parfem koji, između ostalog, kombinira ružu i jasmin s mošusom, vanilijom i pačulijem.

12. Chanel Coco Mademoiselle

Ovaj miris se otvara blistavom narančom i bergamotom. U srcu su bugarska ruža, jasmin, ylang-ylang i mimoza. Bazu čine pačuli, vetiver, tonka, opoponaks, vanilija i bijeli mošus.

12. Chanel Coco Mademoiselle

Ovaj miris se otvara blistavom narančom i bergamotom. U srcu su bugarska ruža, jasmin, ylang-ylang i mimoza. Bazu čine pačuli, vetiver, tonka, opoponaks, vanilija i bijeli mošus.

(Zadovoljna.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...