NERMIN NIKŠIĆ GASI POŽAR: "Postoji potvrda o izlasku iz HDZ-a"

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije održalo je u tuzlanskom Pozorištu mladih sjednicu koja je trajala više od šest sati. Bila je zatvorena za medije, a nakon sjednice, obratio se predsjednik Nermin Nikšić rekavši da su se tačke sjednice uglavnom ticale rezultata lokalnih izbora.

  • Politika

  • 25. Jan. 2021  26. Jan. 2021

  • 2

Kako je kazao, mnogo stvari treba mijenjati i raditi na poboljšanju, ali treba uvažiti postignute rezultate. Rečeno je i da ostaju pri stavu kako neće koalirati sa nacionalnim strankama, a o navodima da će novi ministar zdravstva TK-a biti kadar HDZ-a, kaže da su u pitanju dezinformacije jer postoji potvrda o izlasku iz stranke.

"Ne možemo mi biti zatvoreni za sve ljude koji su se nekad očešali o neku stranku niti provjeravati njihove biografije. Za ovo postoji potvrda o izlasku iz HDZ-a", kazao je Nikšić.

Dodao je i da je otvoren za saradnju sa svima koji imaju dobre namjere: "SDP uz svu svoju ideologiju u ovom trenutku ima još jedan cilj, a to je antikorupciona vlast i antikorupciona vlada. Ko god hoće s nama da priča, da napravimo antikorupcionu vladu, mi ćemo pričati jer mislim da u ovoj zemlji kriminal i korupcija postaju toliko opterećenje da više sve ideologije padaju u vodu".

Podsjećamo, danas je donesena odluka da se kadar HDZ-a Božo Jurić imenuje za ministra zdravstva u novoj vladi Tuzlanskog kantona. Ovo je rezultat koalicionog dogovora Naše Stranke, PDA Mirsada Kukića i SDP-a. Mediji su skrenuli pažnju na činjenicu da u Tuzlanskom kantonu HDZ nema nijednog zastupnika u Skupštini TK, pa je ipak dobio ministarsku poziciju. 

(SB / federalna.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...