“SB” NA LICU MJESTA: U Sarajevu se obilježava "Dan sjećanja na žrtve holokausta", pogledajte kako je bilo na izložbi u Rektoratu... (FOTO)

Fotoreporter “Slobodne Bosne” zabilježio je otvaranje izložbe.

  • Kultura

  • 26. Jan. 2021  26. Jan. 2021

  • 0

Otvaranjem izložbe „Koncentracioni logori, mjesta stradanja Jevreja Bosne i Hercegovine” autora Elija Taubera u holu zgrade Rektorata u Sarajevu počelo je obilježavanja 27. januara – Dana sjećanja na žrtve holokausta.

Ovim povodom održan je i okrugli sto „Stradanje Jevreja Bosne i Hercegovine u holokaustu”, a planirano je i da delegacija Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu, na čelu s direktorom Instituta, prof. dr. Rasimom Muratovićem, posjeti 27. januara 2021. godine u 12 sati bivši sabirni logor Kruščica kod Viteza i položi cvijeće na spomen-obilježje žrtvama fašističkog terora.

Fotoreporter “Slobodne Bosne” zabilježio je otvaranje izložbe „Koncentracioni logori, mjesta stradanja Jevreja Bosne i Hercegovine“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...