ZAVRŠEN SASTANAK GLAVNE TUŽITELJICE I AMBASADORA UKRAJINE O SPORNOJ IKONI: Ovo su detalji...

Tokom sastanka istaknuto je da Tužilaštvo BiH i Javno tužilaštvo Ukrajine imaju potpisan Memorandum o razumijevanju još od 2008. godine i da su do sada imali dobru saradnju, koja će se nastaviti i u budućnosti.

  • Vijesti

  • 26. Jan. 2021  26. Jan. 2021

  • 3

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić sastala se i razgovarala s ambasadorom Ukrajine za Bosnu i Hercegovinu Vasiljem Kiriličem o temama za koje su zainteresirane pravosudne institucije Ukrajine, kao i o aktivnostima koje Tužilaštvo provodi u predmetu u javnosti poznatom kao “Ikona”.

"Glavna tužiteljica upoznala je veleposlanika da je već poduzeto više aktivnosti iz nadležnosti Tužiteljstva BiH te da je potrebno da institucije od kojih je zatražena međunarodna pravna pomoć, što prije odgovore na zahtjev. Također, na sastanku se razgovaralo o procesuiranju i radu na predmetima koji se odnose na sudjelovanje državljana BiH na ratištu u Ukrajini.

Tokom sastanka je istaknuto da Tužiteljstvo BiH i Javno tužiteljstvo Ukrajine imaju potpisan Memorandum o razumijevanju još 2008. godine i da su do sada imali dobru suradnju koja će se nastaviti i u budućnosti", navedeno je u saopćenju Tužilaštva BiH. 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...