OVO SE ČOVIĆU NEĆE DOPASTI: "Koalicija za Mostar" ostaje na okupu, upućen poziv Bh. bloku za pregovore!

Predstavnici Demokratske fronte bili su na izlaznim vratima "Koalicije za Mostar" nakon što su se pojedini članovi Koalicije pridružili uvredama na račun člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, koje je proteklih dana izrekla vijećnica Naše stranke Boška Ćavar.

  • Politika

  • 27. Jan. 2021  27. Jan. 2021

  • 1

Danas su iz "Koalicije za Mostar" poručili da je "nsporazum izglađen" i da "Koalicija" ostaje na okupu. 

Vijećnici Kluba "Koalicije za Mostar 2020" u Gradskom vijeću Mostara poručuju da, poslije svih uzaludnih pokušaja razbijanja "Koalicije", ostaju jedinstveni te da im je cilj sačuvati jedinstvo i ostvariti većinu u Gradskom vijeću sa probosanskohercegovačkim ili promostarskim blokom.

- Pozivamo sve političke subjekte koji su osvojili vijećničke mandate u novom sazivu Gradskog vijeća Mostara, na ozbiljno ponašanje, jer Mostar nema vremena za bilo kakve politikantske igre i politička nadmudrivanja. Smatramo da je krajnje vrijeme da se svi uozbilje kako bi se proces formiranja nove gradske vlasti što prije završio u predviđenim rokovima i na demokratski način - saopćeno je iz Kluba vijećnika "Koalicije za Mostar 2020".

Iz te koalicije dalje navode kako politički subjekti moraju što prije otpočeti pregovaračke procese, jer je to jedini način da se u demokratskom dijalogu sukobe različiti stavovi i pokušaju pronaći kompromisna rješenja.

- Ovo je posebno važno za one političke stranke i grupacije koje u javnim nastupima zagovaraju ideju jedinstvenog i multietničkog Mostara. Naša politička stvarnost ne smije biti politička igra, već ozbiljni razgovori koji će ponuditi konkretna rješenja, a sve kako bi Mostar i njegovi građani konačno dobili vlast koja će početi rješavati nagomilane probleme - poručili su iz "Koalicije za Mostar".

Poziv za razgovore Bh. bloku, dodaju, ostaje i dalje otvoren, ali bez ikakvih uvjetovanja.

- Cilj nam je postići dogovor s Bh. blokom, zajedničku koaliciju u Gradskom vijeću Mostara, ali smo spremni i za razgovore sa svim drugim političkim subjektima koji će činiti Gradsko vijeće - stoji na kraju saopćenja.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...