S NAMJEROM DOĐE U VELIKI GRAD: Stanivuković u prvoj zvaničnoj posjeti Beogradu, oduševljen je i...

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ugostio je danas gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića, s kojim je razgovarao o intenziviranju saradnje, ekonomskom i infrastrukturnom razvoju Beograda, kao i o jačem povezivanju ta dva grada.

  • Mini market

  • 27. Jan. 2021  27. Jan. 2021

  • 1

Stanivuković je u prvoj zvaničnoj posjeti Beogradu, a tokom dana u planu je posjeta Hramu Svetog Save, Beogradu na vodi, te večerašnjem otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji, prenosi Tanjug.

Stanivuković je posebno istaknuo moment njegovog dolaska u Beograd. "Da smo ovako zamišljali, bolje ne bismo zamislili, ni dan, ni vrijeme, ni datum, ni mjesto. Srećan sam i ponosan, u ime naroda Banjaluke i cijele Republike Srpske da smo u prvih 30 dana našeg mandata i rada došli baš danas u Beograd, na dan Svetog Save, na dan kada se otvara novi trg i spomen-obilježje u čast naše najvažnije dinastije, tvorca Stefana Nemanje, koji je postavio temelje naše državnosti i Svetog Save koji je postavio temelje vjere, koja i danas spaja naš narod", naveo je Stanivuković.

Poručio je da je zajednička dužnost, ko god bio na čelu dva grada, da se sarađuje.

 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...