STEVANDIĆ SE PRIDRUŽIO HAJCI IZ RS-a: "Sud BiH pokazao da se vratio na antisrpsko podešavanje"

"Ujedinjena Srpska pokazala je da je CIK radio nezakonito. Da je Sud odlučio drugačije, CIK bi morao da podnese ostavku i čini mi se da neko čuva ovaj nelegalni CIK", rekao je Stevandić.

  • Vijesti

  • 27. Jan. 2021  28. Jan. 2021

  • 3

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić smatra da je Sud BiH, odbacivanjem žalbi na odluke Centralne izborne komisije (CIK) BiH o poništavanju izbori u Doboju i Srebrenici, pokazao da se vratio na antisrpsko podešavanje.

Stevandić je naveo da je ovdje riječ o podešenim stvarima koje su duboko politički inkorporirane u način na koji je CIK formiran i izabran, a to je apsolutno nezakonitost postupka bez raspisivanja konkursa, ad hoc, na prečac, a na taj način se izgleda donose i sve odluke.

– Ujedinjena Srpska je pokazala da je CIK radio nezakonito. Da je Sud odlučio drugačije, CIK bi morao da podnese ostavku i, čini mi se, da neko čuva ovaj nelegalni CIK – rekao je Stevandić Srni.

Sud BiH odbacio je žalbe na odluke CIK-a kojima se poništavaju izbori u Doboju i Srebrenici, zbog čega će u ova dva grada izbori biti ponovo održani.

CIK BiH je 21. januara poništio izbore u Srebrenici i Doboju koji su održani 15. novembra 2020. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...