"CRVENI ĐAVOLI" BRUTALNO PRIZEMLJENI: Sheffield United na Old Traffordu došao do druge pobjede u sezoni (VIDEO)

Fudbaleri Manchester Uniteda večeras su doživjeli neočekivan poraz na svom terenu od Sheffielda sa 2:1 u meču 20. kola Premiershipa.

  • Sport

  • 27. Jan. 2021  28. Jan. 2021

  • 0

Sheffield je večeras uspio da priredi veliko iznenađenje i dođe do tri boda, te pokvari planove Crvenim đavolima koji su tako ostali bez prvog mjesta na tabeli koje je preuzeo gradski rival City.

Gosti su šokirali domaće u 23. minuti kada je Fleck centrirao iz prekida, a mrežu De Gee zatresao je Bryan koji je tako pogodio za 1:0.

Nakon toga United je krenuo po izjednačenje. Domaći su do kraja prvog dijela propustili nekoliko dobrih šansi, ali su sredinom drugog poluvremena uspjeli da poravnaju na 1:1.

Naime, United je izjednačio na 1:1 u 64. minuti preko Maguirea koji je pogodio na asistenciju Tellesa.

Činilo se tada da domaći mogu do preokreta, ali samo deset minuta kasnije novi hladan tuš. Nakon konfuzije u odbrani Uniteda lopta dolazi do Burkea koji pogađa za 2:1 i novo vodstvo Sheffielda.

Manchester United je do kraja meča pokušao da dođe do izjednačenja, ali nije uspio. United je sada drugi na tabeli sa 40 bodova, dok je Sheffield i dalje posljednji sa svega osam bodova. Za Sheffield je ovo bila tek druga pobjeda ove sezone.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...