ZNATE LI KOLIKO LJUDI KORISTI iPHONE?: Tim Cook otkrio nevjerovatnu brojku

Šef Applea Tim Cook otkrio je da je nakon izlaska iPhonea 12 broj aktivnih uređaja premašio milijardu.

  • HiTec

  • 28. Jan. 2021  28. Jan. 2021

  • 0

Tokom intervjua za Reuters, Cook je spomenuo i Appleov rast u Kini kao jedan od ključnih, dodavši da su tamo "nadogradnje" na iPhone 12 dostigle rekordne nivoe.

Lucas Maestri, direktor finansija u Appleu, rekao je tokom poziva da je sveukupni broj instaliranih instanci hardvera dosegnuo 1,65 milijardi, što, otprilike, znači da većina Appleovih korisnika, zapravo, koristi iPhone.

Kvartal je za Apple bio vrlo uspješan, dosegavši više od 111 milijardi dolara zarade, dijelom zahvaljujući brojnim dostupnim uslugama i, naravno, novim sjajnim iPhoneom, prenosi "Engadget".

(Tportal)     

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...