NOVA VELIKA INVESTICIJA NA ISTOKU BOSNE: Počinje izgradnja fabrike pitke vode, desetine novih radnih mjesta...

"Izgradnja vodovoda i snabdijevanje vodom prioritetni su zadatak Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, ali i Vlade TK", kazao je resorni ministar Smajlović dodavši da će nastojati da se iz sredstava vodnih naknada sufinansira jedan dio projekta.

  • Ekonomija

  • 29. Jan. 2021  29. Jan. 2021

  • 1

Na području općine Lukavac bit će izgrađena fabrika pitke vode, čime će biti riješen dugogodišnji problem snabdijevanja pitkom vodom.

Ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Zvjezdan Karadžin i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK Vahidin Smajlović u četvrtak su s načelnikom Lukavca Edinom Delićem prisustvovali uvođenju u posjed eksproprisanih nekretnina na lokaciji na kojoj je predviđena izgradnja fabrike pitke vode. 

Ovim je počelo rješavanje dugogodišnjeg problema snabdijevanja pitkom vodom građana općine Lukavac, objavljeno je iz Vlade Tuzlanskog kantona.

Prilikom obilaska lokaliteta na kojem će biti izgrađenja fabrika, ministar Karadžin je naglasio da će ministarstvo na čijem je čelu, ali i kompletna Vlada TK, dati punu podršku da se ovaj projekt uspješno dovede do kraja.

„Ono što je bitno je da ćemo za tu namjenu morati dodatno zaštiti jezero Modrac. Morat ćemo dodatno da izvučemo nanos iz jezera da povećamo kapacitet jezera. Između ostalog i zbog vodosnabdijevanja, ali i zbog protivpoplavnog dejstva da imamo što je moguće manje problema”, kazao je ministar Karadžin.

"Izgradnja vodovoda i  snabdijevanje vodom prioritetni su zadatak Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, ali i Vlade TK", kazao je resorni ministar Smajlović, dodavši da će nastojati da se iz sredstava vodnih naknada sufinansira jedan dio projekta.

„U našem ministarstvu zaprimljen je zahtjev iz Općine Lukavac za određivanje granice vodnog područja drugog toka na mjestu gdje treba da se izgradi fabrika. Uradit će se tehnički elaborat, a nakon toga svakako slijede dalje procedure oko izrade projekta. Mi ćemo vidjeti zajedno s načelnikom kakve su mogućnosti, koji su prioriteti, da se upravo iz tih sredstava vodnih naknada sufinansira jedan dio tog projekta”, rekao je ministar Smajlović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...