ŽELJKO BAKALAR OTKRIO: Veliki dio krivičnih prijava za Mostar već spreman…

Centralna izborna komisija BiH će naredne sedmice podnijeti krivične prijave protiv članova biračkih odbora na biračkim mjestima u Mostaru, Doboju i Srebrenici na kojima su utvrđene nepravilnosti.

  • Mini market

  • 30. Jan. 2021  30. Jan. 2021

  • 2

Vanja Bjelica-Prutina, članica CIK-a, predložila je na jučerašnjoj sjednici da se naredne sedmice pripreme i upute prijave tužilaštvima protiv članova biračkih odbora na onim biračkim mjestima na kojima su utvrđene nepravilnosti.

-Moramo odrediti rok u kojem će naše službe izvršiti prijavu članova biračkih odbora na onim biračkim mjestima na kojima su utvrđene nepravilnosti, za koje cijenimo da u sebi sadrže obilježja krivičnog djela protiv izbornog prava, kazala je.

Željko Bakalar, predsjednik CIK-a, otkrio je na nastavku sjednice da je za Mostar veliki dio krivičnih prijava već spreman.

Zaključak je usvojen većinskim brojem glasova, piše Fena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...