JEZIVA MISTERIJA: Niko ne zna zbog čega životinje polude kada se popnu na ukleti most, ako nekim čudom prežive, iznova skaču u sigurnu smrt…

„Slobodna Bosna“ donosi novu zanimljivu priču iz povijesti.

  • Jeste li znali

  • 01. Feb. 2021  

  • 0

Naša današnja priča vodi vas u Škotsku, u mjesto Milton, u regiji Dumbarton.

Jeste li se ikada zapitali mogu li psi počiniti samoubistvo? Kako je riječ o činu koji uključuje svijest i razmišljanje, logičan odgovor bio bi “ne”.

Osim ako se nesretne životinje zateknu na mostu Overtoun. Sagrađen davne 1859. godine blizu Miltona, u škotskoj regiji Dumbarton, most je postao poznat zahvaljujući nizu neobjašnjivih događaja koji su se odigrali na njemu.

Prvi su zabilježeni pedesetih godina prošlog stoljeća, kad je primijećeno da psi, ničim izazvani, skaču s mosta u smrt. U rijetkim slučajevima, preživjeli bi šesnaest metara dug pad, da bi se ponovno vratili na most i pokušali isto.

Kako to već biva, okultisti sa svih strana svijeta nahrupili su u Milton, tražeći rješenje zagonetke pomoću visaka, rašlji i kristalnih kugli. Zaključak je bio očekivan: riječ je u ukletome mjestu!

Nedavno su znanstvenici specijalizirani za ponašanje životinja ponudili uvjerljiviju teoriju: mjesto s kojeg su se psi “bacali” obraslo je gustim bršljanom, pa je moguće da zaigrane životinje nisu vidjele kraj mosta i početak nevolje.

No, niti ta teorija nikada nije potvrđena.

Nevjerovatno, ali Overtoun nije jedino mjesto na kojem životinje masovno hrle u smrt. Svakog ljeta, hiljade ptica dolijeće u Jatingu, selu u sjevernoj Indiji, kako bi ondje skončale zalijećući se u zidove kuće, krovove staja i visoke bunare. Da stvar bude neobičnija, redovno to čine između sedam i deset sati ujutro!

Niti jedna od ovih dvaju misterija nikada nije dobila konačno i logučno pojašnjenje.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...