"SB" ISPRED TUŽILAŠTVA KS; MURIZ MEMIĆ PREDAO NOVI ZAHTJEV I ZATRESAO DRŽAVU: Uskoro će se znati ko je ubica i ko su pomagači... (FOTO)

Memić je najavio da će današnje okupljanje proći mirno i dostojanstveno.

  • Vijesti

  • 02. Feb. 2021  02. Feb. 2021

  • 6

Građani Sarajeva, oni koji su željeli pružiti podršku Murizu Memiću i njegovoj porodici, okupili su se ispred Kantonalnog suda u Sarajevu. 

Memić je najavio da će današnje okupljanje proći mirno i dostojanstveno te da će tom prilikom predati zahtjev za smjenu glavne tužiteljice Tužilaštva KS Sabine Sarajlije, koju smatra jednom od najodgovornijih osoba za nerješavanje slučaja smrti Dženana Memića.

- Nadam se da će državno Tužilaštvo dovesti stvar do kraja. Znat će se uskoro ko je ubica i ko su pomagači - rekao je kratko Muriz Memić.

Kako javljaju novinari "Oslobođenja" sa lica mjesta, trenutno se ispred Kantonalnog suda u Sarajevu nalazi petnaestak građana koji su došli da podrže oca koji se bori za pravdu, a Memić je, kako je i najavio, predao zahtjev za smjenu Sabine Sarajlije.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget rekao je kako je zahtjev za smjenu glavne tužiteljice Tužilaštva KS utemeljen.

- Mnogi u ovoj zemlji ne vjeruju u pravdu, ali na nama je da se borimo. Zahtjev za smjenu glavne tužiteljice Sabine Sarajlije je utemeljen - rekao je Feraget.

Dodao je da nije moguće da kantonalni tužioci nisu vidjeli dokaze.

- Istraga državnog Tužilaštva zasnovana je na dokazima koji su u kantonalnom Tužilaštvu, kako to da kantonalni tužioci nisu vidjeli te dokaze - pita se Feraget.

Rekao je kako očekuje će uhapšeni u jučerašnjoj akciji biti ispitani.

- Očekujem da će Zijo Mutap i Hasan Dupovac biti ispitani pa će tužilac odlučiti da li će zatražiti pritvor ili određene mjere - kazao je Feraget.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...