STEVANDIĆ I MAJKIĆ OČAJNI ZBOG POTEZA SDA: "Žalosno je i sramotno to što Bakir Izetbegović i njegova stranka pokazuju..."

U saopštenju SDA navodi se da posljednje Dodikove izjave u kojima, nakon što je stigla manja isporuka ruskih vakcina za Republiku Srpsku, nudi da pomogne nabavku za Federaciju BiH, predstavlja licemjeran potez. Nakon svega, stigle su i žestoke reakcije najodanijih Dodikovih ljudi.

  • Politika

  • 03. Feb. 2021  03. Feb. 2021

  • 5

- Dodikov čovjek na čelu Savjeta ministara Zoran Tegeltija se ni na koji način nije potrudio da organizuje nabavku vakcina preko državnog nivoa, iako država BiH ima potreban novac i kapacitete za to. Razlog za to je Dodikova želja da se državni nivo vlasti pokaže kao nefunkcionalan, u poređenju s entitetskim koji je pod nerazjašnjenim okolnostima dobio isporuku ruskih vakcina - navodi se u saopštenju SDA i dodaje da se “sva destruktivnost te politike ogleda u činjenici da su Dodik i Tegeltija spremni rizikovati zdravlje građana radi političkih ciljeva”.

Delegat SNSD-a u Domu naroda Dušanka Majkić kaže za "Glas Srpske" da je "žalosno i sramotno to što Bakir Izetbegović i njegova stranka pokazuju potpuno nepoznavanje situacije kada je riječ o nabavci vakcina i što vode besprizoran politički rat o tako važnom pitanju".

- Nadležno Ministarstvo civilnih poslova BiH i ministarka Ankica Gudeljević u nekoliko navrata do sada iznosila je šta je sve BiH uradila kada je u pitanju nabavka vakcina, a uradila je sve što je uradila i Evropa. Na taj problem je reagovala Svjetska zdravstvena organizacija, koja je rekla da isporuka vakcina ne ide ni planiranom dinamikom ni po pojedinim zemljama kako je bilo predviđeno. I sada se probudi pospani Izetbegović, koji konstatuje da je neko trebao nešto da uradi. Sve smo uradili, platili i u fazi smo čekanja. Mogli smo da dobijemo vakcine iz Rusije, ali SDA to neće - kaže Majkić.

- Sramno je da jedan lider partije tako malo zna o tako ozbiljnim problemima i što sve nastoji da prebaci na teren jeftine politike - kaže Majkić.

Oštriji od nje je lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, koji kaže da iz SDA nemaju nijedan promil prava da bilo kome drže lekcije i govore o blokadama.

- Budući da se SDA trudi da blokira svaki proces kojim rukovodi ili je za njega nadležan bilo ko iz Republike Srpske ko ima legitimitet i ne zavisi od volje Bakira Izetbegovića, dobiće rezultat identičan najgoroj politici “da komšiji crkne krava, pa taman ni moje dijete ne imalo mlijeka”. Zna se od koga možemo dobiti i mlijeko i vakcine i sve ostalo za svu našu djecu, kao što se zna i ko to blokira. Ponuda da se umjesto mlijeka ubije krava je politika SDA i ide na štetu sve naše djece - zaključuje Stevandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...