NEVJEROVATAN IZUM POSTAO JE STVARNOST: Predstavljena prva automobilska guma koja ima mogućnost u vožnji prilagođavati i mijenjati gazni sloj (VIDEO)

U zimskim uvjetima, uz nisku temperaturu, utori na uzorku gaznog sloja ostaju otvoreni kako bi osigurali bolje prianjanje na snijegu, a zatvaraju se pod kočenjem u mokrim i suhim uvjetima.

  • Auto

  • 04. Feb. 2021  04. Feb. 2021

  • 0

Pirelli je lansirao najnoviju cjelogodišnju gumu, koja je dizajnirana da pruži širok prozor performansi i u zimskim i u ljetnim uvjetima. Kompanija kaže da je moguće zbog novog dizajna smjese i uzorka gaznoga sloja koji se automatski prilagođava različitim temperaturnim vrhuncima ljeti i zimi.

U zimskim uvjetima, uz nisku temperaturu, utori na uzorku gaznog sloja ostaju otvoreni kako bi osigurali bolje prianjanje na snijegu, a zatvaraju se pod kočenjem u mokrim i suhim uvjetima, učvršćujući blokove gaznoga sloja i stvaraju povećano prianjanje na površinu ceste. NA SF2 lamele su linearne, ne cik-cak poput tipičnih zimskih guma. To je zato što i oni moraju funkcionirati i ljeti.

Cjelogodišnje gume dugo su bile veliki problem, jer proizvođačima nije uspjelo pomiriti oprečne vremenske prilike, odnosno zimske niske temperature i visoke temperature ljeti. Zbog toga performanse nisu bile idealne. Vidjet ćemo hoće li to uspjeti ovoj inovativnoj gumi.

Pogledajte kakva iskustva s gumom je imao poznati automobilski as Nico Rosberg.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...