STANIVUKOVIĆ NE ODUSTAJE: "Milada Šukalo će biti moj zamjenik, u pitanju su političke opstrukcije..."

"Za iduće zasjedanje Skupštine grada Banja Luka ponovo ću predložiti Miladu Šukalo za zamjenika gradonačelnika", potvrdio je gradonačelnik Draško Stanivuković nakon zasjedanja Skupštine grada.

  • Politika

  • 04. Feb. 2021  04. Feb. 2021

  • 0

Na jučer održanom vanrednom zasjedanju gradskog parlamenta, skupštinska Komisija za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja nije prihvatila prijedlog Stanivukovića. Time je ta tačka skinuta s dnevnog reda sjednice.

– Želim da ovo mirno razmotirmo, ali ako se ova praksa nastavi, onda moram i ja imati svoj odgovor. U pitanju su političke opstrukcije, radi se o kvalitetnoj osobi – kazao je Stanivuković i napomenuo da on “ima pravo na zamjenika gradonačelnika koji bi bio pomoć u upravljanju gradom”.

– Za mene je Milada Šukalo zamjenik gradonačelnika. Ja nju i bez potvrde Skupštine grada vidim kao dio mog kabineta. Ona će biti moj savjetnik, zamjenik gradonačelnika i obavljaće sve poslove koje bi obavljao zamjenik gradonačelnika, ali formalno to ovdje nije prošlo – naveo je Stanivuković, prenosi "Srpskainfo".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...