HRVATSKA REPUBLIKANSKA STRANKA "AMINOVALA LJUBAV" HDZ-a I SDA U MOSTARU: "Želimo im svu sreću"

Iz Hrvatske republikanske stranke navode da je HDZ-u BiH stalo isključivo do interesa pojedinaca iz svojih redova.

  • Politika

  • 04. Feb. 2021  04. Feb. 2021

  • 3

Hrvatska republikanska stranka (HRS) danas je ponovila da u radu Gradskog vijeća Mostara neće ulaziti u bilo kakav vid koalicije s bilo kojom strankom, a posebno ne s HDZ-om BiH. "Ta stranka (HDZ BiH, op. a.) je u više navrata pokazala kako joj je stalo isključivo do interesa pojedinaca iz svojih redova, dok opći interes, kao i interes naroda kojeg predstavljaju, nije niti u drugom planu. Pripreme konstituirajuće sjednice to ponajbolje dokazuju", saopćeno je iz HRS-a.

U HRS-u kažu da se, prema njihovim informacijama, razmatra mogućnost stavljanja usvajanja Statuta Mostara kao jedne od tačaka dnevnog reda na prvoj sjednici Gradskog vijeća.

"To je u svojim medijskim istupima dao naslutiti i Dragan Čović, kao nastavak implementacije svog sporazuma s Bakirom Izetbegovićev po pitanju izmjena Statuta. Stavljanje Statuta kao točke dnevnog reda na konstituirajućoj sjednici, a da prethodno nisu formirana sva tijela i provedena javna rasprava, nema nikakvog smisla i išao bi isključivo u interesu dviju vladajućih stranaka s ciljem cementiranja korupcije, nepotizma i netransparentnog upravljanja gradom Mostarom.

Dokaz da HDZ BiH, in primis, misli isključivo o svojim interesima, imali smo ovih dana u Parlamentu Federacije, gdje je ova stranka tražila da se proračun grada Mostara za 2021. godinu usvoji u ovom domu. Dakle, Sarajevo da nam odlučuje o utrošku sredstava?! Bez obzira na to što su održani izbori u Mostaru, bez obzira na odluku Ustavnog suda iz 2013., oni i dalje inzistiraju na protuustavnom presedanu s kojim se odlučivanje o utrošku proračunskih sredstava Mostara odlučuje u političkom Sarajevu. I ovim putem postavljamo pitanje vodećim ljudima te stranke: Zašto iste ustupke koje ste dali Sarajevu kada su Hrvati Mostara u pitanju, niste tražili zauzvrat u Travniku i mjestima gdje su Hrvati manjina?", kazali su u HRS-u.

Iz HRS-a kažu da su na prošlim lokalnim izborima dobili podršku birača koji žele biti predstavljani od strane autentične i domoljubno osviještene hrvatske političke opcije, piše Klix.ba.

"Opcije koja dokazano neće zloupotrebljavati ustavnopravnu neravnopravnost hrvatskoga naroda za osobne i stranačke svrhe. Ponavljamo, nećemo ulaziti u bilo kakav vid koalicijskih sporazuma s bilo kojom strankom, osobito s HDZ-om BiH, a to smo pokazali odbivši sve ponude kadrovske prirode. HDZ BiH se netom nakon izbora jasno izjasnio kako je njihov partner SDA i u tome im želimo svu sreću", kazali su.

Po pitanju podrške kandidatima za gradonačelnika, od svakog pojedinačno HRS će na konstituirajućoj sjednici tražiti predstavljanje programa i plana djelovanja, s dinamikom i rokovima.

"Žitelji Mostara moraju znati jasno i nedvosmisleno što budući gradonačelnik, tko god to bio, planira i namjerava raditi, kako bi ga se kasnije moglo pozvati na odgovornost. Sa svoje strane, definirali smo set programskih zahtjeva s kojim ćemo ići potencijalnim kandidatima za izbor gradonačelnika i naša podrška će ovisiti isključivo o prihvaćanju i dinamici realizacije istih. S druge strane, ukoliko HDZ BiH u partnerstvu sa SDA bude inzistirao na dopunama najavljenog dnevnog reda, donošenju protustatutarnih zaključaka i dr., našu podršku neće dobiti nitko. Te dvije stranke imaju sasvim dovoljno ruku za donošenje svih odluka koje žele. Mi u tome nećemo sudjelovati", navodi se u pismu koje potpisuje lider HRS-a Silvio Bubalo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...