KRIM-POLICIJA OBJAVILA SNIMAK: Racija na korona-derneku, u poznatom restoranu bilo je više od 30 ljudi, među njima i neka dobro poznata lica (VIDEO)

Ugostitelj Tona R. (32) uhapšen je jučer u popodnevnim satima u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu tokom policijske racije u njegovom restoranu i noćnom baru "Passage kod Dragaša", a u kojem je bilo privatno okupljanje.

  • Regija

  • 05. Feb. 2021  05. Feb. 2021

  • 0

Gostima bez maske su izdane obavijesti o počinjenom prekršaju te su četiri kazne zbog kršenja člana 47. st.2. t. 9. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti odmah i naplaćene.

Prilikom ulaska krim-policije u prostor restorana, u konzumaciji jela i pića zatečene su 34 osobe. Od tog broja, njih osam nije nosilo zaštitne maske niti su se držali propisane udaljenosti, nakon čega je uslijedio fajront, a ugostitelja je privela policija te ga po dovršetku kriminalističkog istraživanja prijavila nadležnom državnom tužilaštvu za širenje i prenošenje zaraznih bolesti.

Kako pišu hrvatski mediji, okupljena svita je iz poslovnih krugova, a neki od njih su punili i novinske stupce crne hronike zbog svojih (ne)djela s druge strane zakona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...