DVODNEVNA SJEDNICA: Evo kada će biti izabran novi predsjednik VSTV-a...

Zasjedanje počinje u srijedu u 9 sati.

  • Društvo

  • 08. Feb. 2021  08. Feb. 2021

  • 0

Na predloženom dnevnom redu nalazi se i izvještaj o realizaciji Programa rada VSTV-a za 2020. godinu.

Izborom predsjednika i potpredsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH u srijedu, 10. februara, počet će dvodnevna sjednica ove pravosudne institucije.

Na predloženom dnevnom redu nalazi se izvještaj o realizaciji Programa rada VSTV-a za 2020. godinu te usvajanje izmjena i dopuna Poslovnika VSTV-a.

Prvog dana zasjedanja, članovima Vijeća će, između ostalog, biti podnesen izvještaj o radu Ureda disciplinskog tužioca VSTV-a BiH za prošlu godinu.

U četvrtak, 11. februara, slijede imenovanja predsjednika Okružnog privrednog suda u Bijeljini te predsjednika osnovnih sudova u Srebrenici, Zvorniku i Bosanskoj Gradiški.

Kako prenosi Srna, predviđena su i imenovanja vršilaca dužnosti predsjednika Kantonalnog suda u Sarajevu, predsjednika Kantonalnog suda u Bihaću, predsjednika Opštinskog suda u Zavidovićima te sudija u Vrhovnom sudu Federacije BiH, Kantonalnom sudu u Tuzli i Opštinskom sudu u Zavidovićima.

Početak sjednice u srijedu zakazan je za 9 sati. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...