OBJAVLJENA VREMENSKA PROGNOZA: Pogledajte kakvo će nam vrijeme biti do 20. februara

Za vikend hladno i bez padavina.

  • Vijesti

  • 08. Feb. 2021  08. Feb. 2021

  • 0

U naredna dva dana u našoj zemlji preovladavat će natprosječno toplo i oblačno vrijeme s kišom u Bosni i pljuskovima u Hercegovini, navodi se u srednjoročnoj vremenskoj prognozi koju je upravo objavio Federalni hidrometeorološki zavod.

Na planinama može zalepršati i pokoja pahulja snijega. Puhat će na momente jak vjetar južnog smjera.

Od četvrtka sa padom temperatura zraka, kiša će u Bosni prijeći u susnježicu i snijeg, a do kraja dana padavine će prestati.

Za vikend hladno i bez padavina.

Minimalne jutarnje temperature zraka u Bosni i Hercegovini varirat će od 4°C do 9°C. Najviše dnevne temperature između 10°C i 16°C. Od sredine sedmice prognozira se osjetniji pad temperature zraka, minimalne temperature varirat će od -9°C do -4°C u Bosni do 3°C na području Hercegovine. Maksimalne dnevne između -5°C i -1°C u Hercegovini do 4°C.

U periodu od 15. do 22. februara, prema raspoloživim prognostičkim modelima, prognozira se suho i stabilno, ali i vrlo hladno vrijeme.

Period će karakterisati hladni i studeni dani. Negativne temperature u Bosni očekuju se tokom čitavog dana.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -12°C i -6°C u Bosni, do 0°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između -8°C i -3°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 4°C.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...