OSTAJE POZIV INZKU: Nije prošao prijedlog SDS-a da Narodna skupština ne razmatra informaciju o radu visokog predstavnika

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić zatražio je da s dnevnog reda današnje sjednice Narodne skupštine RS bude skinuta informacija kojom se visoki predstavnik Valentin Inzko poziva da podnese izvještaj o radu u periodu od 2009. do 2020.

  • Vijesti

  • 09. Feb. 2021  09. Feb. 2021

  • 1

Stanić smatra da ova tačka dnevnog reda može da bude kontraproduktivna i da izazove Incka da upotrijebi bonska ovlaštenja, odnosno da uvede neku vrstu sankcija.

Međutim, većinom glasova, ova tačka je ostala u devnom redu sjednice skupštine.

Šef Kluba SNSD Igor Žunić je izjavio da je nevjerovatno ono što traži Stanić.

– Svi koji ovo gledaju treba da znaju da na snovu Aneksa 10 Dejtona, visoki predstavnik ima obavezu da periodično izvještava, između ostalog, zainteresovane strane i organizacije. Srpska je bila strana prilikom potpisivanja Dejtona. Ova skupštna je narod RS. Imamo pravo da tražimo od Incka da dođe ovdje. Ne možemo ga privesti i natjerati da dođe, ali nećemo prihvatiti da ima takav odnos sile prema Srpskoj – rekao je Žunić.

Dnevni red je usvojen i u toku je „poslanički čas“ u kome poslanici postavljaju pitanja ministrima i članovima Vlade Srpske, javlja Srpska info.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...