BRITANSKI SOJ KORONAVIRUSA DETEKTOVAN U SARAJEVU: Krizni štab uveo nove mjere...

Prema novim mjerama, bit će dozvoljene posjete staračkim domovima te da kantoni mogu uvoditi restriktivne mjere, ali nikako da mijenjaju postojeće mjere.

  • Vijesti

  • 09. Feb. 2021  09. Feb. 2021

  • 1

U glavnom gradu naše zemlje detektovan je britanski soj koronavirusa. Naime, britanskim sojem koronavirusom bio je zaražen strani državljanin koji je kao turista boravio u Sarajevu. 

Ovu informaciju su danas potvrdili i na konferenciji za medije. 

Između ostalog, na sjednici su naveli kako je Krizni štab Federacije BiH pripremio set mjera te da su diskutovali o trenutnim mjerama. 

Prema novim mjerama, bit će dozvoljene posjete staračkim domovima te da kantoni mogu uvoditi restrektivne mjere, ali nikako mijenjati postojeće mjere. 

Kada je riječ o prvom slučaju gdje je jedna osoba zaražena britanskim sojem koronavirusa, nakon pozitivnog nalaza, urađeno je sekvencioniranje virusa na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu, gdje je ustanovljen soj koji do sada nije bio registrovan na tlu BiH.

Teufik Goletić s Veterinarskog fakulteta kazao je da je među 23 uzorka potvrđen jedan britanski soj koronavirusa. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...