Ekonomija
KUPAC JOŠ UVIJEK NIJE POZNAT: Sarajevski Bamcard prodat za 5,4 miliona KM
Prije 8 min0
Isprobajte ovaj neobični recept i skuhajte cijelo pile u ukusnom tijestu.
Gastro
11. Feb. 2021 11. Feb. 2021
0
SASTOJCI:
2 kg piletine
2 kg brašna
20 g sušenih gljiva
1 čehno bijelog luka
120 g svježih gljiva
maslinovo ulje
so
biber
170 g putera sobne temperature
PRIPREMA:
1. U maloj posudi prelijte suhe gljive vrelom vodom i ostavite sa strane 10 minuta.
2. Izrežite svježe gljive i popržite ih sa maslinovim uljem 10-ak minuta.
3. Grubo izrežite suhe gljive i dodajte ih u tavu.
4. Dodajte i vodu u kojoj su stajale i kuhajte dok se sos ne zgusne.
5. Umijesite brašno sa 1.200 ml vode i umijesite glatko tijesto.
6. Pomiješajte ohlađene gljive sa puterom i smjesu nanesite ispod kože pileta.
7. Ostatak pileta umasirajte na pile, posolite i pobiberite.
8. Razvucite tijesto i na njega stavite pile.
9. Preklopite i pecite 1 sat i 30 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.
Prijatno! :)
(SB/Domacica.com)
Ekonomija
KUPAC JOŠ UVIJEK NIJE POZNAT: Sarajevski Bamcard prodat za 5,4 miliona KM
Prije 8 min0
Regija
BURNO U SUSJEDSTVU: Policija prije koncerta kontraverznog Marka Perkovića Thompsona privela više osoba, poznato i zbog kojih pjesama
Prije 12 min0
Evropa
IZDANO ŠOKANTNO UPOZORENJE: "Putin bi mogao izvesti nuklearni udar u tri faze, prvo bi ovdje udario"
Prije 21 min0
Estrada
IAKO ČUVA PRIVATNOST: Petar Grašo otkrio kako su proslavili rođendan kćerkice Albe
Prije 30 min0
Gastro
DORUČAK LEJDI DI: Neprežaljena princeza ovo je jela svakog jutra, probajte i vi njen super zdravi recept
02. Avg. 20250
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
02. Avg. 20250
Gastro
SAVRŠENO SOČAN PRIJEDLOG ZA RUČAK: Punjeni patlidžan za koji će vam svi tražiti recept
02. Avg. 20250
Gastro
TOPI SE U USTIMA: Na brzinu napravite polagani burek i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
03. Avg. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.