PILE U TIJESTU: Originalno i ukusno, isprobajte

Isprobajte ovaj neobični recept i skuhajte cijelo pile u ukusnom tijestu.

  • Gastro

  • 11. Feb. 2021  11. Feb. 2021

  • 0

SASTOJCI:

2 kg piletine

2 kg brašna

20 g sušenih gljiva

1 čehno bijelog luka

120 g svježih gljiva

maslinovo ulje

so

biber

170 g putera sobne temperature

PRIPREMA:

1. U maloj posudi prelijte suhe gljive vrelom vodom i ostavite sa strane 10 minuta.

2. Izrežite svježe gljive i popržite ih sa maslinovim uljem 10-ak minuta.

3. Grubo izrežite suhe gljive i dodajte ih u tavu.

4. Dodajte i vodu u kojoj su stajale i kuhajte dok se sos ne zgusne.

5. Umijesite brašno sa 1.200 ml vode i umijesite glatko tijesto.

6. Pomiješajte ohlađene gljive sa puterom i smjesu nanesite ispod kože pileta.

7. Ostatak pileta umasirajte na pile, posolite i pobiberite.

8. Razvucite tijesto i na njega stavite pile.

9. Preklopite i pecite 1 sat i 30 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...