UVIJEK DOBRODOŠAO: Ali, ovo je malo drugačiji kadaif

Zanimljiv recept koji ne ostavlja ravnodušnim.

  • Gastro

  • 12. Feb. 2021  12. Feb. 2021

  • 0

SASTOJCI:

300 gr kadaifa

1 ½ šolja šećera + 6 kašika

100 gr putera

1l mlijeka

1 šolja sjeckanih oraha

3 kašike gustina

1 žumance

200 ml vrhnja za šlag

PRIPREMA:

1. Kadaif izmrvite rukama i uspite ga u tavu sa šećerom i otopljenim puterom.

2. Dodajte orahe i kratko pržite dok ne dobijete zlatnu boju.

3. U toplo mlijeko nasuti brašno, šećer, gustin i žumance.

4. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne i ostavite da se ohladi.

5. Umutite šlag i dodajte ga kremi.

6. U posudu naspite ½ smjese kadaifa, pospite kremom pa pospite ostatkom kadaifa.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...