ŠAROVIĆ UPUTIO ČESTITKU ČOVJEKU KOJEM SE SUDI ZA UČESTVOVANJE U IZVRŠENJU GENOCIDA U SREBRENICI: "Onima koji su ugradili živote u temelje Republike Srpske, neka je vječna slava i hvala!"

„Predsjedniku Boračke organizacije Milomiru Savčiću i svim nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske upućujem najiskrenije čestitke povodom Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka“, poručio je danas predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

  • Mini market

  • 14. Feb. 2021  14. Feb. 2021

  • 10

„Onima koji su ugradili živote u temelje Republike Srpske, neka  je vječna slava i hvala!

Sve šta su borci dali za stvaranje i očuvanje Republike Srpske obavezuje nas da je čuvamo, jačamo i učinimo dostojnim i srećnim mjestom za život. Oni su nam dali pravo na život i slobodu ali su nas i zadužili da je gradimo, borimo se za njen opstanak ali i stvaramo razloge za ostanak naših porodica na ovim prostorima. Posebnu brigu i mnogo veće dostojanstvo zaslužuju demobilisani borci, ratni vojni invalidi i porodice poginulih kojima institucije sistema moraju dati mnogo više, omogućiti im ostvarivanje zasluženih prava i mnogo bolje životne uslove “, ističe se u čestitci Sarovića.

Podsjećamo, sredinom prošle godine počelo je suđenje Milomiru Savčiću koji se tereti da je u svojstvu komandanta 65. zaštitnog motorizovanog puka pri Glavnom štabu Vojske Republike Srpske (VRS) pomagao u vršenju genocida u Srebrenici u julu 1995. godine. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...