KORDIĆ SJEO U UŽARENU STOLICU: OSCE prvi put o izboru gradonačelnika Mostara

Mario Kordić (HDZ BiH) novi je gradonačelnik Mostara, odlučilo je jučer tajnim glasanjem Gradsko vijeće na sjednici kojoj je prisustvovalo svih 35 vijećnika.

  • Politika

  • 16. Feb. 2021  16. Feb. 2021

  • 12

Nakon dva kruga glasanja u kojima se nije izabrao prvi čovjek grada na Neretvi, Kordić je u trećem pobijedio Zlatka Guzina ("Koalicija za Mostar"). Kordić je dobio povjerenje 17 vijećnika, dok je Guzina podržalo 16. Dva listića nisu ispravno popunjena.

“Pozdravljamo izbor novog gradonačelnika i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mostara. Građanke i građani Mostara imaju visoka očekivanja i zaslužuju novo rukovodstvo koje će unaprijediti dijalog i odgovoriti na najhitnija pitanja, za dobrobit svih”, naveli su iz OSCE-a.

Iako je glasanje bilo tajno, pretpostavlja se da su ga podržali vijećnici HDZ-a BiH, HRS-a i koalicije “Ostajte ovdje – SNSD, SDS i Koordinacija Srba“.

Vjeruje se i da su Guzina podržali "Koalicija za Mostar" (SDA, SBB i DF), SDP i PMP, dok su vijećnice Naše stranke bile suzdržane, kako je jučer i najavljeno iz ove stranke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...