MLADEN LUČIĆ PREDSTAVIO BISER U SRCU JAHORINE: ”SNJEŽNA DOLINA” je neimarsko čudo sa doživotnom garancijom na komfor i užitak (FOTO, VIDEO)

Resort “Snježna dolina” teritorijalno pripada opštini Trnovo i smješten je na lokalitetu Obućina Bare, naselje Šator. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.595 m, okružen crnogičnom šumom.

  • Ekonomija

  • 16. Feb. 2021  17. Feb. 2021

"Šetnja prirodom vraća dušu kući."- Andy Rooney

Posjetili smo Jahorinu, našu Olimpijsku ljepoticu , koja još uvijek među gusto izniklim borovima krije pobjedničke pokliče svjetskih sportista, pjesmu i smijeh zajapurenih planinara i ljubavne jade iskrenih srca . Danas je još ljepša i bogatija za resort koji ostavlja bez daha.

PRVI POTPUNO EKOLOŠKI KOMPLEKS

Mladen Lučić, investitor i direktor firme Legend d.o.o. Istočno Sarajevo, predstavio nam je jednu od najvećih investicija na lokalitetu Bare, stambeno-rekreativni kompleks “Snježna dolina”, u samom srcu Olimpijske ljepotice Jahorine. Apartmanski dio, izgrađen na 7 lamela obuhvata 250 stambenih jedinica i 200 parking mjesta. Hotelski dio, u čijem sklopu će se nalaziti restoran i bar, bazen sa saunom, teretana i konfencijska sala zadovoljit će očekivanja  svakog hedoniste.  Ovaj prvi potpuno ekološki kompleks okružen je netaknutom prirodom. Na samo 30 metara od resorta, nalazi se osvijetljena skijaška staza  sa vještačkim osnježavanjem i baby liftom. Stambene jedinice površine su od 31m2 do 70m2, a cijene će zavisiti  od orjentacije prema stazi ili prema šumi i kreću se od 1900 eura plus PDV do 2000 eura po m2.

 “Apartmanski dio biće izgrađen u novembru ove godine, izgradnja centralnog  hotelskog  objekta počinje u aprilu, a potpuni završetak radova u “Snježnoj dolini”  planiran je 2022 godine. Kroz kompleks, ukupne povšine 30 000 m2 prostirat će se i šetalište dužine 14 km koje će voditi na međuplaninu prema Trnovu”, otkrio nam je investitor.

Resort “Snježna dolina” teritorijalno pripada opštini Trnovo i smješten je na lokalitetu Obućina Bare, naselje Šator. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.595 m, okružen crnogičnom šumom.

HRASTOV SELJAČKI POD

Diplomirani inžinjer arhitekture Marko Popovac, nadzornik radova ispred investitora, kazao nam je da su u interijer svakog apartmana ugrađeni najkvalitetniji elementi poput “Grohe” sanitarija, hrastov seljački pod i troslojna stakla. “Stolarija je kombinacija aluminijuma i drveta, toplotna izolacija kamena vuna debljine 15 cm, dok će fasada objekata, u jednom dijelu biti, kamena, a u drugom imitacija drveta. U svim apartmanima je električno grijanje, sa mogućnošću međusobnog povezivanja i daljinskog upravljanja temperaturom putem mobilne aplikacije. Svaka lamela posjeduje moderne njemačke liftove "Shindler".

“Možete birati između kompletno opremljenog stana ili praznog prostora koji ćete uređivati po svom ukusu”, rekao je Popovac.

DOŽIVOTNA GARANCIJA NA ZAŠTITU OD BUKE, VLAGE, ZEMLJOTRESA I METAKA

Sve osobine građevinskog materijala korištenog u izgradnji apartmana “Snježna dolina”, detaljno nam je pojasnio arhitekta Alen Bjelić.

“Termo blok Isotex u potpunosti zadovoljava sva očekivanja novih vlasnika. Ima izuzetne antiseizmičke osobine. Radi se o materijalu  na koji se daje doživotna garancija i to na neprobojnost, otpornost na metke, zaštitu od vlage, zemljotresa, izolaciju od buke. Debljina Isotex bloka kreće se od 30 do 44 cm, zavisno od debljine termoizolacije. Za prostor Jahorine biće korišten blok debljine 38 cm koji u sebi ima 14 cm grafitne termoizolacije koja je ekvivalent 18 cm kamene vune”.

Isotex blokovi patentirani su nakon Drugog svjetskog rata, a njima se gradilo u Njemačkoj. Tehnologija izrade ovog drvno-cementnog bloka, usavršavana je u italijanskim fabrikama, a kako kaže Bjelić, prva gradnja Isotex blokom, na prostoru bivše Jugoslavije, bila je na otoku Braču 80-tih godina.

Prema riječima gostoljubivih domaćina, Jahorina se danas može pohvaliti raznovrsnošću sadržaja, a među prvim je izborima strastvenih skijaša zahvaljujući  najsavremenijem sistemu za osnježavanje , 46 km alpskih i 10 km nordijskih staza, sa ski liftovima ukupnog kapaciteta oko 17.000 skijaša na sat.

www.snjeznadolina.ba

Ovlašteni agent za prodaju u BiH  Haris Kadić (Stanpromet Sarajevo )

00387 62 850 850

Ovlašteni agent za prodaju u Srbiji Vladimir Obradović ( Nekretnine Obradović )

00381 63 867 3560

(PR)

Vezane vijesti

trenutak ...