OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Za tren oka napravite brzi kolač od kokosa s čokoladom, nema mu ravnog

Naš današnji obrok nastaje za 50 minuta, donosimo recept za četiri osobe.

  • Gastro

  • 17. Feb. 2021  17. Feb. 2021

  • 0

SASTOJCI

Za smjesu za kolač:

200 ml tekućeg jogurta

2 dl mlijeka

200 ml ulja

200 g kokosa

1 vrećica vanilin šećera

200 g šećera

200 g brašna

1 kašika praška za pecivo

100 g čokolade za kuhanje

Za glazuru:

100 g čokolade za kuhanje

3 kašike ulja

PRIPREMA

U veliku posudu stavimo mlijeko, dodamo šećer i ostavimo da odstoji.

Za to vrijeme u drugoj posudi pomiješamo sve ostale sastojke: jogurt, ulje, kokos, vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo.

Kada smo dobili jednoličnu smjesu, dodamo joj smjesu od mlijeka i šećera.

Tepsiju nauljimo i pobrašnimo te u nju ulijemo pripremljenu smjesu i prelijemo rastopljenom čokoladom. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stepeni.

Nakon 30-ak minuta, kolač izvadimo iz pećnice i možemo pripremiti glazuru.

Glazuru pripremamo tako da na pari otopimo čokoladu i ulje te prelijemo preko kolača.

Zatim kolač stavljamo u frižider, a kada se glazura stvrdne, možemo ga rezati i poslužiti.

Prijatno!

U nastavku donosimo video za još jedan recept s istim sastojcima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...