BIVŠI SELEKTOR "ZMAJEVA" OTVORENO OPTUŽUJE VUČIĆA: "Belivukova grupa je imala zaštitu države..."

Govoreći o vezama Aleksandra Vučića s navijačima, Vujošević je tada kazao da je predsjednik Srbije s njima sarađivao još u vremenu dok je bio generalni sekretar Srpske radikalne stranke.

  • Regija

  • 18. Feb. 2021  18. Feb. 2021

  • 0

Nekadašnji selektor košarkaške reprezentacije BiH, trener KK Partizan i predsjednik JSD Partizan Duško Vujošević rekao je za sutrašnje izdanje sedmičnika NIN da je kriminalna grupa uhapšenog Veljka Belivuka imala zaštitu države i organizovanu vojsku.

 Duško Vujošević, NIN Duško Vujošević, NIN

Vujošević je o sprezi države, tačnije Aleksandra Vučića, s navijačkim gupama govorio i početkom ove godine za portal "Direktno".

- Prvi zvaničan susret sa Partizanom, dok je bio prvi potpredsednik Vlade, nije napravio sa zvaničnicima JSD ili fudbalskim i košarkaškim klubom, već s navijačima u njihovoj kancelariji. Tu sam shvatio njegovu (Vučićevu) strategiju da ruši Partizan uz pomoć organizovanog dela njegovih navijača. Uz pomoć Novaka Nedića i Nenada Vučkovića, došao je do vođa navijača Partizana koji su se nametnuli i došli s drugih tribina onog momenta kada je južna tribina masakrirana zbog ubistva Brisa Tatona, koje i danas najoštrije osuđujem - rekao je Vujošević.

On je podsjetio na napravljen Vučićev dil s navijačima da će krivične prijave protiv njih biti stavljene ad acta te da im je dozvolio da se bave profitabilnim poslovima koji nisu zakonski, da napreduju u karijeri, čime su obostrani interesi bili zadovoljeni. 

Hapšenje kriminalne grupe Veljka Belivuka Hapšenje kriminalne grupe Veljka Belivuka

Vujošević je o istoj temi govorio za NIN i u julu prošle godine, rekavši da je "vlast kupila vođe i kontroliše neke grupe navijača i Zvezde i Partizana, prema kojima se odnosi i koristi ih kao svoje falange".

- Sukobi unutar SNS-a, između Stefanovića i Vučića, proizveli su i podele kod navijača, jer su jedni Stefanovićeva „vojska“, ali ne smeju do kraja da se suprotstave Vučiću - konstatovao je Vujošević za NIN.

Govoreći o vezama Aleksandra Vučića s navijačima, Vujošević je tada kazao da je predsjednik Srbije s njima sarađivao još u vremenu dok je bio generalni sekretar Srpske radikalne stranke.

- Ne znam da li su i oni bili pod fantomkama u noći kada je rušena Savamala, ali sasvim je moguće da su tamo bili i neki od njih. Moguće je da su neki od njih (tokom nedavnih demonstracija) bili u grupi koja je gađala policiju. Stali bi kod fontane, a policija ne ide na njih nego bije studente - primijetio je bivši trener Partizana i selektor košarkaških "Zmajeva".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...