HISTERIČNI NAPADI NA NJEMAČKU IZ RUSIJE: "Nastavljate da zavaravate svjetsku javnost"

Njemačka nastavlja da zavarava svjetsku javnost i odbija da i sa svojim saveznicima podijeli informacije o incidentu s ruskim blogerom Aleksejem Navaljnim, ironično je danas rekla portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova aludirajući na liječenje u Njemačkoj najznačajnijeg opozicionog političara u Rusiji nakon trovanja novičokom od ruskih službi.

  • Svijet

  • 18. Feb. 2021  19. Feb. 2021

  • 1

"Ponovo tražimo od Berlina da prestane da zavarava svjetsku javnost. Njemačka uporno nastavlja da skriva prave okolnosti o tome šta se desilo Navljanom i detaljima njegovog prisustva na njihovoj teritoriji ne samo od Rusije, već i od članova svog parlamenta", naglasila je Zaharova.

Prema njenim riječima, Berlin odbija da i sa svojim saveznicima podijeli detalje o tome šta se dogodilo. Ona je navela da se time podstiču sumnje u iskrenost humanitarnih motiva, o kojima Njemačka neprestano govori.

Zaharova napominje da Berlin, kao i prije, ne pokazuje namjeru da odgovori na ključna pitanja o ovoj aferi.

Portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova ističe da nema nikakvog dokaza za podržavanje iznesenih optužbi niti konkretnih zaključaka u vezi sa forenzičkim ispitivanjima i brojnim drugim pitanjima koja su od ključne važnosti za razumijevanje onoga šta se dogodilo Navaljnom.

Zaharova dodaje da se ignorišu i zahtjevi ruskog državnog tužioca, ali da će Moskva nastaviti da traži od njemačkih vlasti da razjasne najvažnije detalje incidenta.

Navaljni se liječio u Njemačkoj nakon što mu je pozlilo u avionu u Rusiji. Liječenje u Njemačkoj je pokazalo da je Navaljni otrovan nervnim agensom novičok koji je proizvod ruske vojske iz vremena Sovjetkog saveza i koji danas ruske tajne službe koriste za eliminiranje osoba nepodobnih režimu Vladimira Putina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...