OD TINEJDŽERA NI TRAGA, MAJKA OČAJNA: “Sve njegove poruke smo pregledali, stižu nam razne dojave…”

Jovan Veselinović je posljednji put viđen 17. februara oko 23 sata kod TC "Zona1" u Nišu.

  • Hronika

  • 19. Feb. 2021  19. Feb. 2021

  • 0

Potraga za Jovanom Veselinovićem (18) iz Niša, maturantom Umjetničke škole, koji je nestao 17. februara oko 23 sata na Bulevaru Nemanjića kada se od druga vraćao kući, ušla je u drugi dan, ali od mladića još nema ni traga ni glasa.

Niška policija intenzivno radi na njegovom pronalasku, a u potragu su uključeni prijatelji porodice, drugovi i volonteri, ali ni 36 sati poslije nestanka o njemu nema nikakvih konkretnih vesti.

Majka mladića Milica Cvetković objavila je njegovu sliku na Facebooku uz kontakt telefon, ali informacije koje pristižu na ovaj način, do sada nisu dale neki konkretan trag. Jedan od ljudi koji se javio, naveo je da je vidio mladića koji bi mogao da liči na njega u beogradskom naselju Mirijevo, ali za sada nema nikakve potvrde da bi to mogao zaista da bude on. Prijave stižu s raznih mjesta, ali se opisi garderobe koju je Jovan imao na sebi i njegov izgled ne uklapaju.

Na društvenim mrežama se pojavila i informacija da se mladić, navodno, povjerio jednom svom drugu da ima djevojku u Beogradu, ali njegova majka Milica isključuje tu mogućnost.

- Nema djevojku u Beogradu. Provjerili smo mu sve mailove, poruke, Viber, Instagram... Ostao je ulogovan na kompjuteru pa je njegov stariji brat provjeravao poruke cijelog dana - navela je Milica za „Blic“.

Jovan Veselinović je posljednji put viđen 17.februara oko 23 sata kod TC "Zona1" u Nišu

Kako je „Blic“ pisao, apel majke Milice Cvetković s Jovanovom slikom podijeljen je više hiljada puta na društvenim mrežama, a drugovi i prijatelji porodice i volonteri obilaze cio kraj i okolne radnje kako bi se provjerili snimci videonadzora. Jovanove slike su oblijepljene po Nišu s informacijama o njemu, a podijeljene su i taksistima u Nišu koji su se, također, na ovaj način priključili potrazi.

Podsjetimo, Jovan je bio kod druga s društvom kako bi igrali videoigre, a sa majkom se posljednji put čuo oko 21.30 sati. Nakon toga je krenuo kući s dvojicom drugova i drugaricom, koju je usput ispratio. Njih troje su se rastali kod TC “Zona 1”, što je na oko desetak minuta od njegove kuće. I od tada se Jovanu gubi svaki trag.

Uznemirenu majku Milicu Cvetković, koja je na lijekovima za smirenje od njegovog nestanka, ne spava i ne jede, dodatno je uznemirio poziv s nepoznatog broja koji je primila noćas oko ponoći. Nepoznata osoba pozvala je i pitala da li je ona izgubila dijete, a potom joj rekao da ga je vidio u Tvrđavi, gdje „riška po kontejnerima“, a potom je opsovao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...