TUŽNA VIJEST: Preminuo legendarni Đorđe Balašević

Čuveni kantautor i jedan od najpopularnijih muzičara bivše Jugoslavije Đorđe Balašević umro je danas u 68. godini života, javila je Nova.rs.

  • Kultura

  • 19. Feb. 2021  19. Feb. 2021

  • 9

Balašević je prije nekoliko dana primljen na Infektivnu kliniku gdje se liječi od upale pluća.

Nova.rs je objavila kako se legendarni umjetnik desetak dana unazad liječio kod kuće od simptoma upale pluća.

Đorđe Balašević bio je jugoslovenski i srbijanski kantautor i pjesnik. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku.

Singl Računajte na nas, iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima. Ostaće upamćeno da je tokom burnih 1990-ih godina bio jedan od najvećih kritičara politike Slobodana Miloševića, a svojim humanističkim porukama ostaće u najboljem sjećanju svih naroda u regionu. 

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...