IZ KUHINJE VJEKE KRAMERA: Umak od tikvica, za prste polizati

Ukoliko ne znate šta ćete za ručak, poznati kuhar Vjekoslav Kramer preporučuje umak od tikvica.

  • Gastro

  • 20. Feb. 2021  20. Feb. 2021

  • 0

 Potrebno:

• 2 tikvice
• 5-6 čehni bijelog luka
• kašika maslaca
• 3 dl vrhnja za kuhanje
• 50 g ribanog parmezana
• so, biber, kopar

Priprema:

Jednu tikvicu s korom isjeći na kockice te pržiti na maslacu dok ne porumeni i omekša.

Drugu tikvicu narendati, ocijediti i dodati u tavu u kojoj se već prži prva tikvica, pa prodinstati 2-3 minute dok ne počne puštati vodu.

Začiniti solju, biberom i usitnjenim bijelim lukom. Doliti vrhnje za kuhanje i pirjati 3-4 minute. Kada se umak malo zgusne, dodati narendani parmezan i skloniti s vatre. Poslužiti kao umak uz tjesteninu ili neka pečenja, piše "Oslobođenje".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...