Ekonomija
KUPAC JOŠ UVIJEK NIJE POZNAT: Sarajevski Bamcard prodat za 5,4 miliona KM
Prije 12 min0
Ukoliko ne znate šta ćete za ručak, poznati kuhar Vjekoslav Kramer preporučuje umak od tikvica.
Gastro
20. Feb. 2021 20. Feb. 2021
0
Potrebno:
• 2 tikvice
• 5-6 čehni bijelog luka
• kašika maslaca
• 3 dl vrhnja za kuhanje
• 50 g ribanog parmezana
• so, biber, kopar
Priprema:
Jednu tikvicu s korom isjeći na kockice te pržiti na maslacu dok ne porumeni i omekša.
Drugu tikvicu narendati, ocijediti i dodati u tavu u kojoj se već prži prva tikvica, pa prodinstati 2-3 minute dok ne počne puštati vodu.
Začiniti solju, biberom i usitnjenim bijelim lukom. Doliti vrhnje za kuhanje i pirjati 3-4 minute. Kada se umak malo zgusne, dodati narendani parmezan i skloniti s vatre. Poslužiti kao umak uz tjesteninu ili neka pečenja, piše "Oslobođenje".
Ekonomija
KUPAC JOŠ UVIJEK NIJE POZNAT: Sarajevski Bamcard prodat za 5,4 miliona KM
Prije 12 min0
Regija
BURNO U SUSJEDSTVU: Policija prije koncerta kontraverznog Marka Perkovića Thompsona privela više osoba, poznato i zbog kojih pjesama
Prije 16 min0
Evropa
IZDANO ŠOKANTNO UPOZORENJE: "Putin bi mogao izvesti nuklearni udar u tri faze, prvo bi ovdje udario"
Prije 25 min0
Estrada
IAKO ČUVA PRIVATNOST: Petar Grašo otkrio kako su proslavili rođendan kćerkice Albe
Prije 33 min0
Gastro
DORUČAK LEJDI DI: Neprežaljena princeza ovo je jela svakog jutra, probajte i vi njen super zdravi recept
02. Avg. 20250
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
02. Avg. 20250
Gastro
SAVRŠENO SOČAN PRIJEDLOG ZA RUČAK: Punjeni patlidžan za koji će vam svi tražiti recept
02. Avg. 20250
Gastro
TOPI SE U USTIMA: Na brzinu napravite polagani burek i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
03. Avg. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.