ŠTA SE DOGAĐA U DOBOJU: Veliki broj nepravilnosti na glasačkim mjestima, primjećeno da jedna osoba više puta uvodi...

„Tokom čitavog jutra Glavni izborni štab PDP-a dobija izvještaje sa ponovljenih izbora u Doboju i već smo u situaciji da su posmatrači na više biračkih mjesta uočili i prijavili niz nepravilnosti i kršenja Izbornog zakona“, kaže portparolka PDP-a Anja Petrović.

  • Vijesti

  • 21. Feb. 2021  

  • 0

„Na više biračkih mjesta primjećeno je da jedna osoba više puta uvodi različite ljude i glasa za njih, na šta se ima pravo samo jednom, ako osoba za koju se glasa iz objektivnih razloga nije u stanju to samostalno da učini. Takva situacija se desila na i biračkom mjestu Pridjel Donji, a kada je posmatrač ukazao na nepravilnost, supervizor CIК-a je rekao da je to dozvoljeno, nakon čega je posmatrač izbačen sa biračkog mjesta“, kaže Petrović. 

Petrović kaže da je i na drugim mjestima konstatovan nepravilan rad supervizora CIК-a: 

„Na biračko mjestu Gimnazija 1B glasač je ušao sa kapom i maskom, te odbio da pokaže ličnu kartu. Na sugestiju našeg posmatrača da to učini, zaprijećeno mu je fizičkom silom, na šta se supervizor CIК-a oglušio. Pozivamo Centralnu izbornu komisiju BiH da reaguje, upozori supervizore i upozna ih sa odredbama Izbornog zakona, kako bi izborni proces bio sproveden zakonito“, ističe. 

Dodala je ovo nisu jedine uočene nepravilnosti: 

„Na jednom glasačkom mjestu dopušteno da da glasa osoba koje uopšte nema na biračkom spisku, dok na drugom posmatrač SNSD-a slika i snima čitav izborni proces, na šta se ne reaguje“, kaže Petrović.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...