KONAKOVIĆ OGORČEN: "Dotakli smo dno. Ljudsko i političko; Teški sarajevski muk..."

Elmedin Konaković, lider stranke Narod i pravda, oglasio se na društvenim mrežama.

  • Politika

  • 21. Feb. 2021  

  • 6

-Dotakli smo dno. Ljudsko i političko. Izbori u Srebrenici protiču bez najvećeg dijela glasačkog tijela Bošnjaka. Bošnjaci bojkotuju izbore u mjestu u kojem se desio genocid, poručio je danas Elmedin Konaković, lider stranke Narod i pravda.

Kako je dodao, ”umjesto da napravimo atmosferu u kojoj će to biti svjetska tema, o kojoj će govoriti i pisati svjetski mediji, biti pune naslovnice, mi smo šutke izdali Srebrenicu, još jednom”, naveo je on u svom obraćanju na Facebooku.

Potom je komentarisao susret lidera stranaka u Srebrenici prošle sedmice.

”U četvrtak smo dogovorili da ćemo odmah po povratku u Sarajevo na sva zvona alarmirati međunarodnu zajednicu, sve važne faktore, da ćemo se okupiti (iako se skoro nikad ne okupljamo) i da ćemo cijelom svijetu vrisnuti šta nama znači Srebrenica i ljudi koji tamo žive!  U petak, po povratku u Sarajevo, muk.  Teški sarajevski muk.  Još jedan”, naveo je on, između ostalog.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...