RIJETKO VIĐENA, DRSKA I BEZOBRAZNA KRAĐA: Jerinić je pobijedio, ali izbore u Doboju treba ponoviti, neko bi morao krivično odgovarati zbog ovoga…

Boris Jerinić je pobijedio u utrci za gradonačelnika Doboja. Tu nema dileme.

  • Politika

  • 22. Feb. 2021  22. Feb. 2021

  • 0

Ono što će biti interesantno vidjeti kada se objave konačni rezultati jeste koliko mu glasova nedostaje u odnosu na izbore koji su poništeni 15. novembra 2020. Već sada se može procijeniti da će mu "nedostajati" 15 hiljada glasova, što znači da je krađe u novembru bilo. Ni tu nema dileme.

Jerinić je tada osvojio cca. 35.000 glasova, a nakon ovih izbora, predaleko je od te brojke, kao i od 82,3 posto, koliko je to iznosilo procentualno u novembru.

Neko bi morao odgovarati za krađu glasova u novembru, koja je dokazana rezultatima izbora u februaru ove godine. Ni tu nema dileme.

Na osnovu 42,45 posto prebrojanih glasačkih listića, odnosno važećih 12.494, Jerinić je osvojio 8.624 glasa.

Cvijan Filipović je na izborima održanim 21. februara 2021., nakon obrađenih 42,45 posto biračkih mjesta, osvojio 2.224 glasa, dok je u novembru prošle godine od ukupno svih prebrojanih osvojio 2.016 glasova, znači 188 glasova manje nego na dosad prebrojanih ni 50 posto glasova birača. 

Srđan Todorović je u novembru prošle godine osvojio 5.461 glas, a dosad, na osnovu prebrojanih 42,45 posto, ima 1.984 glasa.

Važno je napomenuti da je Jerinić u izbornu utrku 21. februara 2021. ušao s nešto više od 4.000 glasova prednosti nad Filipovićem, jer izbori u Doboju nisu poništeni na svim izbornim mjestima, već njih 80 posto.

Kada se sve sagleda, iako Jerinićeva pobjeda djeluje uvjerljivo, ipak nije ni blizu one iz novembra prošle godine. 

Vrijedilo je ponoviti izbore, jer je krađa koja se desila 15. novembra 2020., i to rijetko viđena, drska i bezobrazna, sada dokazana na ponovljenim izborima 21. februara 2021. godine. To i jeste bio ključni cilj ponavljanja izbora u Doboju, piše na svom blogu Slobodan Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...