OGLASILI SE IZ CIK-a BiH: Novi presjek rezultata, stiglo pojašnjenje za Srebrenicu...

Mladen Grujičić, kandidat koalicije "Zajedno za Srebrenicu", pobijedio je na izborima sa 5.189 glasova ili 67,62 posto, dok je kandidat probosanskih snaga Alija Tabaković, prema preliminarnim rezultatima koje je jutros u 8 sati ažurirao CIK, osvojio 2.433 glasa ili 31,70 posto.

  • Društvo

  • 22. Feb. 2021  22. Feb. 2021

  • 0

Predstavnik inicijative "Moja adresa: Srebrenica" Ćamil Duraković jučer je rekao da je u Srebrenici, od tri hiljade Bošnjaka na biračkom spisku, glasalo njih 166, a na ažuriranim podacima CIK-a stoji brojka od 2.433 glasa za Aliju Tabakovića.

image Izvor: CiK BiH

Iz CIK-a pojašnjavaju da su u rezultate jučerašnjih izbora ubrojani i glasovi sa svih mjesta koja nisu poništena od glasanja 15. novembra.

Tu se ubrajaju glasovi poštom, glasovi iz odsustva, nepotvrđeni listići, oni koje su prikupili mobilni timovi i oni sa mjesta koja nisu poništena.

Tim glasovima treba pridodati i one koji su jučer ubačeni u kutije na mjestima na kojima su ponovljeni izbori.

image Izvor: CIK BiH

Kada je riječ o Doboju, prema jutros potvrđenim podacima, pobijedio je Boris Jerinić (SNSD) sa 19.908 glasova ili 67,46 posto.

Kandidat SDS-a, kojeg je podržao veći dio opozicije, Cvijan Filipović osvojio je 4.815 glasova ili 16,32 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...