SVE JE MOGUĆE: Na sjednici OV Fojnica jednom od vijećnika ukraden kaput?

Kaput je, najvjerovatnije, neko od prisutnih na prvoj sjednici zamijenio.

  • Šareni svijet

  • 22. Feb. 2021  22. Feb. 2021

  • 0

Na sjednici Općinskog vijeća Fojnica, nakon usvajanja zapisnika s konstituirajuće i prve sjednice, usvojena je i Odluka o komunalnoj naknadi.

Odluka o povjeravanju obavljanja komunalne djelatnosti na području općine Fojnica JKP "Šćona" d.o.o. Fojnica usvojena je sa 17 glasova za i dva protiv.

Usvojena je i Odluka o oslobađanju taksi prijevoznika plaćanja takse za zauzimanje javne površine na području općine Fojnica

Jednoglasno su usvojene odluke o objavljivanju javnog konkursa za imenovanje dva člana Općinske izborne komisije Fojnica i o objavljivanju internog oglasa za izbor i imenovanje vanjskih članova radnih tijela Općinskog vijeća Fojnica.

Rješenja o razrješenju predsjednika Upravnog odbora Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece Fojnica također su usvojena, uz zaključak da se raspiše oglas za popunjavanje upražnjenog mjesta.

Na današnjoj sjednici imenovana je i Komisija za provođenje konkursa za dodjelu stipendija redovnim studentima općine Fojnica u akademskoj 2020/2021. godini, koju čine Branko Stani, Munir Softić, Ana Marija Duno, Selvedina Kurta i Aida Hadžić.

Program rada Općinskog vijeća Fojnica za 2021. godinu usvojen je sa 19 glasova za.

Informacije o radu Biroa za zapošljavanje Fojnica za 2019. i 2020. godinu su primljene k znanju.

Na kraju sjednice Općinskog vijeća Alija Mukača, izvršni direktor Lječilišta "Reumal" informisao je vijećnike o provedenim aktivnostima reorganizacije poslovanja i sistematizacije radnih mjesta u ovoj ustanovi.

Nakon toga je vođena rasprava, a na kraju su doneseni i određeni zaključci.

Zaključak Kluba vijećnika SDA glasi:

– OV Fojnica prihvata informaciju o provedenim aktivnostima reorganizacije poslovanja i sistematizacije radnih mjesta u Lječilištu "Reumal" Fojnica

– OV Fojnica podržava sve aktivnosti koje su do današnjeg dana preduzete u cilju stabilizacije poslovanja i očuvanja državnog kapitala u skladu sa Zaključkom OV Fojnica broj 01-04-833-17/20 od 2. jula 2020.

– OV Fojnica traži od Uprave Lječilišta "Reumal" Fojnica da prilikom budućeg zapošljavanja vodi računa da prioritet imaju radnici koji su proglašeni tehnološkim viškom u procesu reorganizacije poslovanja, u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Ovaj zaključak je usvojen sa 12 glasova za i pet protiv.

I Klub SDP-a je predložio zaključak:

- Da uprava Lječilišta "Reumal" u roku od mjesec dana dostavi ekonimski plan sanacije te, ako Uprava nije u stanju, da OV angažuje eksperte, piše Mahalla.ba.

Ovaj zaključak je dobio pet glasova za, a 12 vijećnika je bilo suzdržano.

Na kraju, jedan vijećnik se požalio da mu je nestao kaput još na konstituirajućoj sjednici, koji je, najvjerovatnije, neko od prisutnih na prvoj sjednici zamijenio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...