DOBRA VIJEST ZA BiH: Dva važna priznanja za film Jasmile Žbanić

Film Jasmile Žbanić možete pogledati na zvaničnoj platformi kina "Meeting Point" do 4. marta 2021. godine.

  • Kultura

  • 22. Feb. 2021  22. Feb. 2021

  • 0

Međunarodni festival filma i ljudskih prava u Valenciji, nakon dvosedmičnog programa, okončan je sinoć dodjelom nagrada. Film "Quo vadis, Aida?" bh. rediteljice Jasmile Žbanić dobio je dva važna priznanja.

Film o genocidu u Srebrenici proglašen je najboljim filmom festivala u Valenciji, a dobio je i nagradu za najbolji scenarij. Priznanja je, umjesto rediteljice Žbanić, preuzela Esma Kučukalić.

Dvanaesto izdanje ovog festivala počelo je 8. februara, a zatvoreno je sinoć. Organizatori navode kako kroz festival žele doprijeti do srca i umova ljudi i podići svijest o ljudskim pravima kroz umjetnost i kulturu.

Podsjetimo, osim brojnih nagrada i nominacija koje je dobio širom svijeta, film "Quo vadis, Aida?" nedavno je ušao u uži izbor za prestižnu nagradu Oscar, piše Klix.ba.

Film Jasmile Žbanić možete pogledati na zvaničnoj platformi kina "Meeting Point" do 4. marta 2021. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...