STEVANDIĆ OŠTRO REAGOVAO NA INZKOVU IZJAVU: “Vratio se u srednji vijek…”

Za Stevandića je nevjerovatno to što Inzko proteklih godina njegovog mandata nikada nije pozvao lidere iz Republike Srpske i Federacije BiH i s njima razgovarao bilo zajedno, bilo forumski.

  • Mini market

  • 22. Feb. 2021  22. Feb. 2021

  • 2

Šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nenad Stevandić izjavio je danas da su retorika i ponašanje visokog predstavnika za BiH Valentina Inzka takvi kao da se on vratio u srednji vijek, a njegovo najavljeno korištenje bonskih ovlaštenja bi i BiH vratilo unazad.

- Gotovo pet godina je prošlo od toga o čemu on priča i on se odlučio da preduzme akcije koje će nesumnjivo iskomplikovati situaciju u BiH i podići napetost između naroda i entiteta, dok je njegov zadatak da djeluje korektivno - rekao je Stevandić, koji je i predsjednik Ujedinjene Srpske, piše Srna.

Za Stevandića je nevjerovatno to što Inzko proteklih godina svog mandata nikada nije pozvao lidere iz Republike Srpske i Federacije BiH i s njima razgovarao bilo zajedno, bilo forumski.

– Inzko nije ni pokušao bilo kakav korak u pravcu razgovora, već je sve vrijeme vodio mali privatni rat protiv Republike Srpske i njenih institucija i funkcionera – naglasio je Stevandić.

On je dodao da sve to što Incko izjavljuje, nema nikakve veze s demokratijom, uvažavanjem i parlamentarizmom, uz izraženu nadu da će ovakve najave naići na oštru kritiku svih međunarodnih predstavnika, bez obzira na njihov stav o BiH, bilo da su iz SAD-a, Evrope, Kine, Rusije.

Visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko zaprijetio je, gostujući na sarajevskoj Face televiziji, da će nametnuti zakon o zabrani negiranja genocida u BiH ukoliko taj zakon ne bude usvojen u Parlamentu BiH do 11. jula.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...