NA TVRDNJE POZNATE GLUMICE, OGLASILI SE IZ MOSTARA: "Ornela navodi niz neistinitih i tendencioznih pojedinosti poput..."

Na našu adresu stiglo je reagiranje Kućnog savjeta stambene zgrade na adresi Kneza Višeslava 77d u Mostaru. Ispravku "netačnih informacija" prenosimo u cijelosti.

 • Estrada

 • 22. Feb. 2021  22. Feb. 2021

 • 1

- Poštovani,

Dana 19.02.2021. godine na vašem portalu objavljena je jedna jednostrana, neistinita, polovična i potpuno neutemeljena informacija u vezi sa tekstom Ornele Vištice, koji je ona objavila na svom profilu https://www.instagram.com/p/Clcs V-IZ23/?utm source:ig embed.

Nemamo namjeru putem javnih medija dopisivati se s Ornelom, ali smatramo da javnost treba čuti i drugu stranu priče, kako bi mogla doći do nekog objektivnog zaključka.
S obzirom na to da je vaku tvrdnju i javnu objavu nužno potkrijepiti dokazima, koji govore u prilog vjerodostojnosti i točnosti navedene informacije, imamo potrebu reagirati i ukazati na očitu neobjektivnost Ornele, kao i na vašu neprofesionalnost i neobjektivnost koju ste pokazali prilikom objave samo njezine verzije događaja.

U svojoj verziji, Ornela navodi niz neistinitih i tendencioznih pojedinosti poput ovih:

 • „šalje mi dokumente da su četiri predstavnika kućnog savjeta“
 • „u kojem se doslovno pod svojevrsnom prijetnjom ucjenjuje moja majka i susjeda“
 • „traži se od moje majke plaćanje sanacije terase na kojoj moja majka drži pet lončanica cvijeća“
 • „da će joj zapečatiti pet lončanica“
 • „plaše, zastrašuju--- izluđuju...“
 • „Četiri frajera“
 • „takvo neljudsko ponašanje i ophođenje prema jednoj ženi“
 • „za tužbu i za kontaktiranje svih odvjetnika“

Koristimo prigodu objektivno informirati cjelokupnu javnost u smislu javne objave Zapisnika sa sastanka Kućnog savjeta zgrade u ulici Kneza Višeslava 77D u Mostaru održanog dana 16.02.2021. godine.

Imena prisutnih stanara, kao i stanara koji se pominju u zapisniku, su zatamnjena (radi zaštite osobnih podataka u skladu s GDPR Uredbom (EU) 2016/679 o zaštiti osobnih podataka).

Naglašavano da je POZIV za sastanak  s Dnevnim redom uredno i na vrijeme postavljen na oglasno mjetu na našoj stambenoj zgradi, ali Ornelina majka nije došla na sastanakzbog razloga koji nama nisu poznati.
Nezin nedolazak nije nas uopće iznenadio s obzirom na činjenicu da se vrlo rijetko pojavljuje na sastancima stanara, što dovoljno govori o nezinoj zainteresiranosti da sudjeluje u donošenju odluka, koje su u vezi s održavanjem zajedničkih prostora i prostorija u zgradi.

Nakon pažljivog čitanja Zapisnika, jasno je da je Ornela iznijela gomilu neistina, polazeći od činjenice da navodi „četiri frajera“, ali je stvarna činjenica da je sastanku prisustvovalo šest stanara, mešđu kojima je bila i jedna žena.

Ostale detalje će čitatelji moći sami pronaći ukoliko žele.

U svakom slučaj, Ornelino svjesno i perfidno zanemarivanje činjenica da je na sastanku bila i jedna žena, govori u prilog tome kako je Ornela pokušala izmanipulirati javnost, te prikazivati kako je njezina majka izložena muškom nasilju nad ženom (samoj i nezaštićenoj) s ciljem da joj se ugrozi psihički i fizički ili ekonomski.
S kojim ciljem je Ornela to uradila, nije nam poznato, a možda nije ni njoj samoj.

Želimo također pojasniti na koji način smo organizirali plaćanje pričuve u Fond za održavanje naše stambene zgrade, te održavanje zajedničkih prostora i prostorija u zgradi.

Na sastanku stanara zgrade održanom 26.02.2021. godine donijeli smo slijedeće odluke (u nastavku izvadak iz Zapisnika):

„3. Formiranje Kućnog savjeta“
Donesena je odluka o izboru Kućnog savjeta, i to kako slijedi: _____________ (blagajnik), _____________, _____________________, ___________________ i ________________.

 1. Donošenje odluka Kućnog savjeta
  Članovi Kućnog savjeta mogu donositi sve odluke bitne za održavanje stambene zgrade, a te odluke se donose tzv. Prostom većinom (obična većina glasova Kućnog savjeta – minimalno tri glasa za neku odluku).
  Članovi Kućnog savjeta mogu donostiti i odluke o načinu trošenja sredstava iz Fonda za održavanje stambene zgrade.
  Svaka odluka Kućnog savjeta mora biti postavljena na oglasnom mjestu u stambenoj zgradi najkasnije dva dana nakon donošenja odluke.
  U slučaju da članovi Kućnog savjeta procijene da je potrebno kunzultirati i ostale stanare radi donošenja neke odluke organizirat će se skup stanara.“

Kućni savjet čini pet stanara, jedna žena i četiri muškarca.

Navedeni Zapisnik od 26. 5. 2020. Godine uredno je i na vrijeme postavljen na oglasnom mjestu u stambenoj zgradi.
Nikada nijedan stanar nije imao nikakvih primjedbi na Zapisnik niti je osporavao donesene odluke.

Radi istinitog informisanja javnosti, očekujemo od vas ovjavljivanje našeg Ispravka netočnih informacije, na čemu se unaprijed zahvaljujemo.

KUĆNI SAVJET
stambene zgrade na adresi Kneza Višeslava 77d u Mostaru

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

 1. Lista komentara
 2. Dodaj komentar

trenutak ...