INZKO U BEČU: "Vlasti u BiH trebaju se okrenuti budućnosti i borbi protiv korupcije"

Visoki predstavnik Valentin Inzko danas se u Beču sastao sa predsjednikom Austrije Alexanderom van der Bellenom.

  • Politika

  • 22. Feb. 2021  23. Feb. 2021

  • 1

On je informisao austrijskog predsjednika o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i izazovima u vezi sa provedbom Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Organi vlasti u BiH trebaju uložiti potrebne napore da se ubrza tempo prijeko potrebnih reformi. Izabrani zvaničnici i vlade se trebaju usredsrediti na politiku okrenutu prema budućnosti i na pitanja koja su važna za budućnost zemlje, kao što su evropske integracije, ekonomski rast, jačanje vladavine prava i borba protiv korupcije”, izjavio je visoki predstavnik.

Visoki predstavnik je izrazio zahvalnost predsjedniku Van der Bellenu za stalnu podršku koju Austrija pruža Bosni i Hercegovini, kao i za podršku naporima međunarodne zajednice da se osigura provedba kako civilnih tako i vojnih aspekata Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Trenutno Austrija ima osmog komandanta misije EUFOR-a, generalmajora Alexandera Platzera i vodeća je država po broju vojnika angažiranih u mirovnoj misiji u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...