BOLJI NEGO IZ PRODAVNICE: Poklanjamo tradicionalni recept za domaći jogurt, sve je vrlo jednostavno (VIDEO)

Naš današnji obrok najbolje je praviti navečer kako bi se u frižideru što duže hladio i ujutro bio spreman za konzumiranje.

  • Gastro

  • 23. Feb. 2021  23. Feb. 2021

  • 0

SASTOJCI

1 litar punomasnog mlijeka

150-200 g jogurta  

PRIPREMA

Mlijeko saspite u lonac i kuhajte dok ne postigne 80 stepeni, to traje 3-4 minute. Kratko prije nego što prokuha, maknite ga sa šporeta.

Mlijeko saspite u staklenu ili porcelansku zdjelu i ostavite da se ohladi do 40 stepeni. To traje oko sat vremena.

Prije nego što nastavite, rernu zagrijte na 50 stepeni. Jogurt pomiješajte s nekoliko malih kutlača ohlađenog mlijeka pa dodajte u preostalo mlijeko. Ovu mješavinu saspite u staklenke i stavite ih na pleh za pečenje. Stavite ih u rernu na 50 stepeni oko 30 minuta. Zatim ugasite rernu i ostavite ih tako da stoje 8-10 sati.

Nakon tog vremena, jogurt će biti gotov i imat će idealnu konzistenciju.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...